
Nieuw artikel in TJGZ over vaccineren doen we samen
In dit artikel wordt beschreven welke zes artikelen je de komende weken bij Tijdschrift Jeugdgezondheidszorg kunt verwachten over het proces om tot een goede vaccinatiegraad te komen.
Nieuws 3 augustus 2017
Pharos ontwikkelde in samenwerking met het NCJ twee beeldverhalen over veilig social media gebruik. De beeldverhalen zijn ontwikkeld voor VoorZorg moeders, maar zijn breder inzetbaar in de JGZ. Voor de ontwikkeling van de twee nieuwe beeldverhalen is aan VoorZorg moeders gevraagd hoe zij tegen social media aankijken en aan welke informatie zij behoefte hebben. De verhalen zijn tijdens de ontwikkeling ook door diverse moeders getest.
Als je net een baby hebt gekregen, ben je trots op je kindje en wil je dat graag met iedereen delen. Een foto of filmpje is dan zo gemaakt en gedeeld via social media. Maar wat kun je beter wel en wat kun je beter niet doen op social media. In twee beeldverhalen, ‘Dewi en sociale media’ en ‘Je kindje en sociale media’ worden tips gegeven voor veilig social media gebruik.
‘Dewi en social media’
Hoe maak je de juiste afwegingen bij het gebruik van sociale media? Als een foto of video op internet staat gaat het er nooit meer vanaf.
Bekijk het beeldverhaal ‘Dewi en social media’
‘Je kindje en social media’
Het is belangrijk om na te denken voordat je een foto of film op social media plaatst. Stel je voor dat je kind later groot is: je kind wil zelf beslissen wie de foto kan zien.
Bekijk het beeldverhaal ‘Je kindje en social media’
Gebruik van beeldverhalen
Beeldverhalen:
Meer informatie
Voor vragen kun je contact opnemen met Trudy Dunnink (adviseur NCJ) of met Marjolein Keij (projectleider Jeugd en Gezondheid bij Pharos) via m.keij@pharos.nl.
Bekijk ook:
In dit artikel wordt beschreven welke zes artikelen je de komende weken bij Tijdschrift Jeugdgezondheidszorg kunt verwachten over het proces om tot een goede vaccinatiegraad te komen.
Dit artikel van het NCJ (van Tartwijk et al., 2025), waaraan Roos van Tartwijk heeft bijgedragen tijdens haar wetenschappelijke stage voor de master Geneeskunde aan de VU, laat zien dat de uitvoering van prenatale huisbezoeken binnen de jeugdgezondheidszorg sterk varieert.
Werk jij als JGZ-professional? Dan nodigen we je graag uit om mee te denken in een paneldiscussie over signaleringstools die gebruikt worden bij ouders en hun kind van 0-2 jaar oud als het gaat over ongezonde stress.
"*" geeft vereiste velden aan