
Naar nieuw jeugdbeleid
In Apeldoorn ontstond een raadswerkgroep met lef. Lef om echt de diepte in te duiken en te gaan zoeken naar richting om jeugdzorg anders vorm te geven. Lef om ons te vragen om ze mee op reis te nemen langs ongewone paden.
Nieuws 12 februari 2019
Het jaar 2019 is begonnen! Ook dit jaar zullen circa 170.000 kinderen geboren worden en vele mannen en vrouwen zullen voor het eerst vader of moeder worden. De kennismaking met de JGZ is aanstaande voor deze nieuwbakken ouders. En hoewel onze gedachten soms nog heel even teruggaan naar een periode van warmte en rust, draait jullie JGZ-praktijk alweer op volle toeren. Om een verschil te maken voor het gezond, veilig en kansrijk opgroeien van kinderen in Nederland. Om er daarbij te zijn voor hun ouder(s) en verzorger(s). Zo hebben jullie impact, iedere dag weer. En juist nu januari alweer achter ons ligt, bieden we jullie graag een uitvouwbaar cadeautje aan; een klein gebaar…
Alle JGZ-organisaties ontvingen afgelopen week deze poster. Een poster waarmee wij alle JGZ-organisaties de mogelijkheid willen bieden in de hectiek van de dag, met elkaar op creatieve wijze invulling te kunnen geven aan persoonlijke, team- en organisatiedoelen! Gebruik hem bijvoorbeeld tijdens een teamoverleg of koffiemoment. Of hang de poster in een gedeelde werkruimte.
Download de poster (drukbestand) >
‘Mijn collega’s en ik zijn dienstbaar aan de JGZ-organisaties en -professionals, zodat jullie de beste jeugdgezondheidszorg voor elk kind kunnen blijven bieden. Onvoorwaardelijk!’ Om dat te kunnen blijven bieden investeren we de komende vier jaar in een Impactvolle praktijk, Waardevol Vakmanschap en Slimme samenwerkingen.’ – Igor Ivakic, directeur NCJ
Bekijk ons meerjarenbeleidsplan >
Wij zijn benieuwd wat jullie bezighoudt of wakker houdt gedurende het jaar! Alleen als wij slim samenwerken komen we tot resultaten. Stuur ons een foto van jullie ingevulde poster naar communicatie@ncj.nl.
Wij kijken er naar uit om ook in 2019 samen de beste jeugdgezondheidszorg te bieden. Onvoorwaardelijk!
In Apeldoorn ontstond een raadswerkgroep met lef. Lef om echt de diepte in te duiken en te gaan zoeken naar richting om jeugdzorg anders vorm te geven. Lef om ons te vragen om ze mee op reis te nemen langs ongewone paden.
Dit artikel gaat over digitale zorg in de jeugdgezondheidszorg: ontwikkeling en haalbaarheid van een zorgpad met e-consulten.
In dit onderzoek is voor het eerst breed gekeken naar gezinsvriendelijkheid in Nederland vanuit het perspectief van ouders. We weten nu welke factoren vanuit ouderlijk perspectief belangrijk zijn bij gezinsvriendelijkheid: combineren werk en gezin, publieke ruimte, maatschappij, financieel, ouderschap en opvoeden en kindzorg-ondersteunende organisaties.
"*" geeft vereiste velden aan