Nieuwsbericht

Impactvolle praktijk - Vernieuwde webpagina’s over interventies

woensdag 31 juli 2019

Hoe werk je aan een impactvolle praktijk middels interventies? Bekijk de vernieuwde NCJ webpagina’s over interventies. In de JGZ Interventiebibiliotheek vind je alle erkende interventies die uitgevoerd (kunnen) worden door de jeugdgezondheidszorg, nu ook in een compact overzicht. Ook vind je informatie over hoe jouw organisatie invulling kan geven aan een impactvolle praktijk en over erkenning van interventies.

Het NCJ heeft de ambitie om samen met de jeugdgezondheidszorg en samenwerkingspartners te werken aan een impactvolle praktijk. Deze impactvolle praktijk kenmerkt zich door kwaliteit, afgemeten aan de inzet van effectieve interventies, getoetst aan de hand van wetenschappelijke- en praktijktoetsen. Zo kunnen maatschappelijke uitdagingen beter aangepakt worden en kan een kwaliteitsimpuls gegeven worden aan de pijlers hechting, ouderschap, gezondheid en weerbaarheid van de JGZ Preventieagenda.

Hoe geeft jouw JGZ-organisatie invulling aan of wil jouw JGZ-organisatie invulling geven aan een impactvolle praktijk middels interventies? Misschien kunnen we elkaar inspireren en versterken. Neem contact op met Evelien Janssen.

Lees voor inspiratie en tools voor preventie ook het e-magazine ‘Grip op preventie’ van het NCJ en zes andere landelijke kennisinstituten.