
Naar nieuw jeugdbeleid
In Apeldoorn ontstond een raadswerkgroep met lef. Lef om echt de diepte in te duiken en te gaan zoeken naar richting om jeugdzorg anders vorm te geven. Lef om ons te vragen om ze mee op reis te nemen langs ongewone paden.
Nieuws 18 april 2016
Eind 2015 is het NCJ samen met Mascha Kamphuis (AJN/ JGZ ZHW) en ZonMw een project gestart om het totale aanbod aan JGZ richtlijnen in kaart te brengen. Hierbij ligt de focus op (preventieve) aanbevelingen uit de JGZ richtlijnen. Dat dit er veel zijn is bekend. Dat de praktijk hier een zware dobber aan heeft, zowel qua implementatie als daadwerkelijk gebruik, is ook geen nieuws. Binnen dit project worden de verwachte activiteiten concreet op een rij gezet, verdeeld over leeftijdsgroepen. We gaan graag in gesprek met professionals om te spreken over de implicaties voor de praktijk, maar vooral ook over mogelijke oplossingen voor knelpunten.
In twee focusgroepen willen we aan de hand van het overzicht van de aanbevelingen met uitvoerende JGZ professionals ideeën uitwisselen. Zowel jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en doktersassistenten zijn welkom om aan te sluiten. Wil je jouw dilemma’s, vragen en suggesties delen en meedenken over alternatieven? Meld je dan aan voor één van de geplande focusgroepen. Voor deelname is vacatiegeld beschikbaar en uiteraard worden reiskosten vergoed.
Er zijn twee data gepland, De locatie is het NCJ (Churchilllaan 7, 3527 GV):
Vrijdag 10 juni 2016, 10:00 – 12:00 uur
Dinsdag 21 juni 2016, 10:00 – 12:00 uur
Per groep zijn 12 deelnemers welkom. Geïnteresseerd? Meld je dan aan via bsterkenburg@ncj.nl
In Apeldoorn ontstond een raadswerkgroep met lef. Lef om echt de diepte in te duiken en te gaan zoeken naar richting om jeugdzorg anders vorm te geven. Lef om ons te vragen om ze mee op reis te nemen langs ongewone paden.
Dit artikel gaat over digitale zorg in de jeugdgezondheidszorg: ontwikkeling en haalbaarheid van een zorgpad met e-consulten.
In dit onderzoek is voor het eerst breed gekeken naar gezinsvriendelijkheid in Nederland vanuit het perspectief van ouders. We weten nu welke factoren vanuit ouderlijk perspectief belangrijk zijn bij gezinsvriendelijkheid: combineren werk en gezin, publieke ruimte, maatschappij, financieel, ouderschap en opvoeden en kindzorg-ondersteunende organisaties.