Power college

De behoefte om je kennis up-to-date te houden is groot, zo ook het aanbod, maar waar haal je de tijd vandaan? Dat is wat we regelmatig horen in de JGZ. Daarom start het NCJ met ‘Power colleges’. Een korte kennis update van 25 minuten waardoor je kennis opgefrist is en je inspiratie krijgt om direct in te zetten in jouw dagelijkse praktijk. De Power colleges zijn makkelijk te integreren in je werkdag, tijdens je lunch of tijdens een gezonde wandeling; oortjes even inpluggen en gaan!
Datum
13 april 2021
Tijd
14.00 - 14.25 uur
Locatie
Online webinar
Kosten
Niet van toepassing.

Power colleges in het kort:

  • Modern leren doe je niet alleen op school, maar geïntegreerd in je werk (leren = werken).
  • Snel (max. 25 minuten) en makkelijk leren (alleen luisteren) en wanneer jij dat wilt (kan ook tijdens een wandeling).
  • Wisselende gastsprekers van binnen en buiten de JGZ.
  • Je impact wordt vergroot: de kennis is direct toepasbaar in de praktijk.
  • Jezelf en vakmanschap uitdagen (binnen en buiten je comfortzone).
  • Inspiratie opdoen en ‘blijvend leren’.

De eerste drie Power colleges worden verzorgd door gastspreker Christa Nieuwboer, lector Jeugd, Gezin en Samenleving bij Avans Hogeschool.
Het Power college van 13 april a.s. staat in het teken van 'Betrouwbare informatie en empowerment'.
De andere twee Power colleges vinden plaats op:

Je kunt je hieronder voor één of meerder Power colleges aanmelden. 

Aanmelden voor NCJ Power college >

13 april: Betrouwbare informatie en empowerment

Gezinnen vinden online allerlei informatie, waaronder ook veel misinformatie. Juist daarom is het zo belangrijk dat de JGZ aanwezig is als betrouwbare kennisbron. Naast medische vakkennis gaat het bij online hulpverlening óók vaak om kwesties, waar gevoel, eigen opvoeding, overtuigingen, normen en waarden een belangrijke rol spelen. Informatie over opvoeden is nooit neutraal. Het is dan ook belangrijk om goed aan te sluiten op de diverse gezinnen. Dat is in online communicatie wellicht nóg belangrijker dan offline,  omdat je online concurreert met zo veel andere hulpbronnen.

In dit Power college gaan we in op de urgentie om online aanwezig te zijn, op empowerment van ouders en op cultuur sensitieve online communicatie. Je krijgt drie concrete uitdagingen mee om je online aanwezigheid met directe ingang op een hoger level te krijgen.

Over Christa Nieuwboer
Christa Nieuwboer, is naast onderzoeker online hulpverlening ook lector Jeugd, Gezin en Samenleving binnen Avans Hogeschool waar zij zich vooral bezighoudt met het systematisch verbeteren van het beroepsmatig handelen of zoals wij het zouden noemen het vakmanschap van de professional. In 2014 is zij als pedagoog gepromoveerd op het gebied van online opvoedondersteuning. Professionals stimuleren deel te nemen aan lerende netwerken, vindingrijk en nieuwsgierig naar wat misschien wel heel anders kan dan voorheen door inzet van passende tools is wat haar drijft. Christa houdt ervan om nauw samen te werken met de praktijk en optimale aansluiting te zoeken met de leer- en (be)leefwereld van kinderen, jeugdigen en ouders. Met passie zet zij zich in hoe met behulp van sociale en zorgtechnologie het gezond opgroeien en opvoeden het beste ondersteund kan worden.

Bekijk ook: 

Contactpersoon

Ellen-Joan Wessels

Telefoon: 06 - 13 27 67 62

E-mail: ejwessels@ncj.nl

Deel dit met je netwerk