JGZ Live! Stiltehuisjes

JGZ Live! is het online actualiteitenprogramma voor managers, staf- en beleidsmensen en professionals in de Jeugdgezondheid. Met wekelijks interessante gasten, actuele thema’s en inspirerende gespreksonderwerpen.
Datum
16 juni 2021
Tijd
15:00 - 16:30 uur
Locatie
Online, via Zoom
Kosten
N.v.t.

Programma

Het doel van Stiltehuisjes is kinderen helpen weer in hun neutrale modus te komen (window of tolerance) en een basisvaardigheid tot zelfzorg aan te leren. In het speciaal hiervoor bestemde en ingerichte Stiltehuisje kunnen ze ontprikkelen of juist prikkels opzoeken, heftige emoties tot rust laten komen of pijn in het lichaam laten zakken. Even afzonderen en niets doen helpt vaak! Tegelijkertijd is niets doen vaak lastig en daarom biedt ieder Stiltehuisje verschillende Stilte-activiteiten. Deze zijn erop gericht om kinderen uit het hoofd te halen en weer te laten aarden. De kinderen bepalen zelf in welke Stilte-activiteiten ze zin hebben en hoeven niet te voldoen aan een opdracht of criterium. De friemelbox vol tangles, stressballen en squeezies is bijvoorbeeld een zeer populaire Stilte-activiteit.

Wil je meer weten over hoe je kinderen kunt helpen hun spanning kwijt te raken?

Meld je dan aan voor JGZlive! van 16 juni a.s

Je krijgt dan alle informatie over het concept Stiltehuisjes, je krijgt praktijkvoorbeelden te horen en zien, maar ook hoe je het als totaalconcept in klassikale lessen, passend bij de leeftijd en het belevingsniveau van het kind, door eigen leerkrachten kunt toepassen.

Aanmelden

MELD JE AAN

Meer informatie

Voor meer informatie over JGZ Live! ga je naar de JGZ Live! pagina of kun je contact opnemen met Ellen-Joan Wessels via ejwessels@ncj.nl.

Contactpersoon

Ellen-Joan Wessels

Telefoon: 06 - 13 27 67 62

E-mail: ejwessels@ncj.nl

Deel dit met je netwerk