De Stippel-Brigade

Het benutten en toepassen van actuele wetenschappelijke kennis in de dagelijkse JGZ-praktijk is makkelijker gezegd dan gedaan. De JGZ-professional vraagt zich geregeld af: Wat is de invloed van nieuwe kennis en inzichten op mijn dagelijkse werk? Hoe leg ik jeugdigen en ouders uit wat bepaalde onderzoeksresultaten betekenen voor hen? Om dergelijke vragen te helpen beantwoorden is het NCJ met een nieuw initiatief gestart: de Stippel-Brigade.

Het doel van de Stippel-Brigade is om JGZ-professionals meer handvatten te geven voor de spreekkamer en onderbouwing te bieden bij beleidskeuzes. Dat doen we door onderzoeksresultaten te duiden. Daarmee bouwen we aan een Evidence Based Practice (EBP) praktijk.

Een lid van de Stippel-Brigade voelt zich ambassadeur van de professionalisering en academisering van zijn of haar vak en daarmee ook van de Evidence Based Practice. Brigade-leden hebben niet persé zelf onderzoek gedaan, maar zijn wel kritisch en analytisch ingesteld en houden ervan om wetenschappelijke teksten uit te pluizen. Daarnaast vinden ze het leuk om aan collega’s uit te leggen wat we in de praktijk kunnen met nieuw wetenschappelijk inzicht.

Een eerste lichting van de Stippel-Brigade is opgeleid in 2019 en een tweede in 2020. Daarbij werken we samen met Willy-Anne van Stiphout. Heb je interesse om ook Brigade-lid te worden? Neem dan contact op met Merian Bouwmeester.

Bekijk ook:

Deel dit met je netwerk

Contactpersoon

Merian Bouwmeester

Telefoon: 06 - 29 03 80 58

E-mail: mbouwmeester@ncj.nl