Onderwerp

Klaar voor de Toekomst

Volwassen worden gaat niet vanzelf. Voor veel jongeren is het lastig om op eigen benen te leren staan. Wat kun jij doen om jongeren beter te ondersteunen op hun weg naar de toekomst?

Voor jongeren

Het NCJ is benieuwd naar wat jongeren willen van de jeugdgezondheidszorg. Hoe kan de jeugdgezondheidszorg jullie beter bereiken, wat heb je nodig om gezond, veilig en kansrijk op te groeien en hoe kan jouw omgeving je daarbij helpen? Allemaal vragen waar we graag met jullie over in gesprek gaan.

Laat je horen!

Loop jij ergens tegenaan? Laat het ons dan weten! Bijvoorbeeld: je hoort op het nieuws dat het niet goed gaat met de jongeren in Nederland, maar je herkent dit niet, het gaat juist met jou en je vriendengroep veel beter dan voorheen. Of je leest online zoveel over de ‘kwetsbaarheid van jongeren’, maar bent het spuugzat dat het altijd over de problemen gaat. Je kan je ook aanmelden bij het NCJ voor de Raad van Jongeren. Je wordt dan getraind om met beleidsmakers en wetenschappers in gesprek te gaan, zodat jouw verhaal en jouw visie meegenomen worden in onderzoek en het opstellen van beleid. Je kan jouw stem ook laten horen via een andere jongerenraad. Het belangrijkste is dat jij je er thuis voelt, of dit nou bij de voetbalclub, op school, bij de GSA of bij een politieke partij is. Als jij je stem laat horen kan je meebeslissen over dingen die er voor jou toe doen!

Bekijk ook:

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.