Nieuws 29 augustus 2023

Zorgstandaard traumatisch hersenletsel kinderen & jongeren

Het updaten en implementeren van de zorgstandaard ‘’Traumatisch Hersenletsel kinderen en jongeren’’ is een project dat onder eigenaarschap van de Hersenletsel Alliantie wordt uitgevoerd. De Hersenstichting is financier van dit project. De zorgstandaard krijgt 5 jaar na verschijnen een update, die in alle regio’s van Nederland geïmplementeerd kan worden voor professionals in de zorg. Het project is gestart in september 2021 en loopt tot en met september 2023.

Pilot-implementatie

Naast de actualisatie van de standaard is het doel een landelijk implementatieplan op te leveren. Er is gekozen om ten behoeve van het implementatieplan een pilot-implementatie uit te voeren, gericht op de jeugdartsen. Samen met 4 jeugdartsen uit verschillende regio’s is gekeken naar de wijze waarop informatie uit de zorgstandaard aan jeugdartsen binnen de jeugdgezondheidszorg kan worden aangeboden, zodanig dat het kan worden toegepast in het dagelijks werk.

Infographic

Het resultaat is een infographic, gebaseerd op de zorgstandaard. De infographic heeft als doel te ondersteunen in het denken aan en herkennen van (late) gevolgen na licht THL en wat te doen bij vermoeden van traumatisch hersenletsel. Voor meer informatie zijn diverse hulpbronnen met link beschikbaar. De infographic is onderdeel van de pilot.

Wil je laten weten wat je ervan vindt of meer weten over de update van de zorgstandaard ‘’Traumatisch Hersenletsel kinderen en jongeren’’?

Dat kan tot midden september 2023 via:

Ervaringen en tips die voortkomen uit deze pilot worden meegenomen in het implementatieplan.

Meer weten?

Femke Raats

Projectleider implementatie zorgstandaard THL

Lees meer over Femke Raats

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.