Nieuws 29 juli 2022

Workshop en hulpmiddelen Prenataal huisbezoek JGZ

Om de samenwerking tussen de lokale partijen rondom het prenatale huisbezoek te versterken hebben het NCJ en CPZ in opdracht van VWS een workshop ontwikkeld. Deze workshop heeft als doel de professionals te informeren en de lokale samenwerking te stimuleren voor de implementatie van het prenatale huisbezoek.

De workshop is te gebruiken om lokaal met elkaar het gesprek te voeren over de implementatie van het prenatale huisbezoek binnen jouw organisatie. Om de workshop zo optimaal mogelijk te benutten is er een handleiding met tips opgesteld.

Bekijk de workshop

Bekijk de tips voor lokaal gebruik van de workshop

Handreiking PHB JGZ

Vanaf 1 juli 2022 zijn gemeentes in Nederland verplicht het Prenataal Huisbezoek door de JGZ (PHB JGZ) aan te bieden. Om het PHB JGZ effectief te laten zijn, is samenwerking van groot belang. De handreiking PHB JGZ dient ter ondersteuning van alle bij de zorg voor zwangeren betrokken professionals. Eveneens biedt het handvatten aan gemeenten bij de inkoop van het PHB JGZ.

Bekijk de handreiking ‘Prenataal huisbezoek door de JGZ’

Informatiepagina

Alle informatie rondom het wetsvoorstel prenataal huisbezoek door de JGZ is te vinden op de programmawebsite Kansrijke Start. Op deze pagina lees je nieuwsberichten rondom het wetsvoorstel en inspirerende voorbeelden van organisaties en gemeenten.

Vragen?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Elle Struijf van het NCJ via prenataalhb@ncj.nl of Elzemarie Witzier van CPZ via elzemariewitzier@collegepz.nl.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.