Nieuws 17 mei 2024

Webinarreeks: ouderschap, JGZ en onderwijs en preventiebeleid binnen gemeenten

In de eerste week van juni organiseert het NCJ de ‘Week voor Jeugdgezondheid’. Een week waarin we beleid, praktijk en onderzoek verbinden om aandacht te vragen voor het belang van preventie voor gezonde, veerkrachtige generaties. Het thema van de Week voor Jeugdgezondheid is dit jaar ‘Ruimte voor preventie’. Hieromheen geven onze NCJ-adviseurs in deze week een drieluik aan webinars die beeldbepalende onderwerpen belichten vanuit een unieke invalshoek. Zoals het webinar op donderdag 6 juni om 12.00 uur: Generatiebewust preventiebeleid binnen gemeenten, gegeven door NCJ-adviseurs Mark Weghorst en Merian Bouwmeester.

De cruciale rol van goed beleid in jeugdgezondheid

In het derde webinar in de reeks staat de verbinding van gemeenten en de JGZ centraal. Het webinar verschaft inzichten, kennis en adviezen voor het vormgeven van (lokaal) preventiebeleid. Ook wordt belicht hoe gemeenten, in samenwerking met de jeugdgezondheidszorg, daarin het verschil kunnen maken. Er wordt ingezoomd op de kern van bewezen effectieve interventies en richting gegeven aan de cruciale rol die beleidsmedewerkers spelen in het bieden van een gezonde, veilige en kansrijke toekomst voor de jeugd. Beleidsadviseur Publieke Gezondheid Maud Homan, van de gemeente Tilburg, sluit tijdens het webinar ook aan om de visie te delen van gemeente Tilburg op de jeugd en preventiebeleid en welke interventies zij daarvoor inzetten.

Voor wie is dit webinar interessant?

Dit webinar is interessant voor alle beleidsadviseurs en stafmedewerkers in de jeugdgezondheid, beleidsmedewerkers sociaal domein bij gemeenten en beleidsmedewerkers in het onderwijs (inclusief samenwerkingsverbanden passend onderwijs). De kennis is verder breed inzetbaar voor alle professionals die werken met kinderen, jeugdigen en hun gezinnen.

Week voor Jeugdgezondheid: Webinar generatiebewust preventiebeleid binnen gemeenten

Webinarreeks: ‘Ruimte voor…’

De Week voor Jeugdgezondheid vindt plaats van 3 t/m 7 juni 2024. In die week worden er nog twee andere webinars gegeven bij het NCJ. Op dinsdag 4 juni om 16.00 uur gaat het eerste webinar over (groot)ouderschap en een gezonde leer- en leefomgeving, waar NCJ-adviseur Ellen-Joan Wessels en klinisch psychologe Marilene de Zeeuw dieper op ingaan. Op woensdag 5 juni om 16:00 uur komt de verbinding tussen de JGZ en het onderwijs aan bod. NCJ-adviseurs Aniek van den Braak en Nathalie Drost en onderzoeker Yvonne Vanneste nemen je daarin onder andere mee in het ontstaan van de interventies Je Brein de Baas?! en MAZL.

Lees hier alles over de webinars.

Aanmelden voor de webinars

Wil jij één of meerdere van de webinars bijwonen tijdens de Week voor Jeugdgezondheid? Meld je dan hieronder aan.

Aanmelden voor de webinars

Meer weten?

Joëlla Hendriks

communicatieadviseur

Lees meer over Joëlla Hendriks

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.