Webinar 5 februari 2024

Terugblik: webinar ‘Child Friendly Cities & de Healthy Village beweging’

Op 30 januari vond het webinar ‘Child Friendly Cities & de Healthy Village beweging’ plaats. De Child Friendly Cities baseren zich net als wij op de rechten van het kind en zetten zich (net als wij) in dat alle kinderen zich optimaal kunnen ontplooien. Gemeenten kunnen daarin, samen met bondgenoten het verschil maken door ‘crossover’ samenwerkingen aan te gaan; over alle grenzen heen slim samenwerken door integraal beleid te maken. Samen met de juiste partners kinderen optimaal te laten opgroeien. Zo werken we aan een betrokken gemeenschap, immers: it takes a healthy village to raise a healthy child. Speciale gastspreker bij het webinar was Esther Vreeburg, programmamanager van Child Friendly Cities.

Over de Healthy Village Beweging

In het jaar 2020 werd de ‘Healthy Village’ beweging gelanceerd met als doel om vanuit de jeugdgezondheidszorg preventie in de leer- en leefomgeving onder de aandacht te brengen. Ter ondersteuning van de JGZ-collega’s en hun bondgenoten zijn er waardevolle tools gemaakt zoals een animatie, een toegankelijke PowerPoint-presentatie, en een overtuigende pitch.

Terugkijken van het webinar

Voor degenen die zich willen inzetten voor ‘health in all policies’ en preventie in de leefomgeving, nodigen we uit om het webinar terug te kijken via de link hieronder (let op: het wachtwoord is A1). Het webinar is een bron van inspiratie, kennisdeling en ervaringen, en het terugkijken ervan vormt de eerste stap naar actie voor een gezondere toekomst.

Bekijk het webinar

Bekijk de presentatie

Bekijk ook:

De webinar ‘Integrale Samenwerking & de Healthy Village Beweging’ op 7 november 2023, of de webinar ‘de Gezonde Stad’ met auteur van de Gezonde Stad, Klasien Horstman op 20 april 2023.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.