Nieuws 20 november 2023

Terugblik: webinar ‘Integrale Samenwerking & de Healthy Village Beweging’

Op 7 november vond het webinar ‘Integrale Samenwerking & de Healthy Village Beweging’ plaats. René Héman, voorzitter van de KNMG, gaf een presentatie over hoe we slimmer kunnen samenwerken. Voor degenen die dit waardevolle webinar hebben gemist, bieden we de mogelijkheid om het terug te kijken. 

Over de Healthy Village Beweging

In het jaar 2020 werd de ‘Healthy Village’ beweging gelanceerd met als doel om vanuit de jeugdgezondheidszorg preventie in de leer- en leefomgeving onder de aandacht te brengen. Ter ondersteuning van de JGZ-collega’s en hun bondgenoten zijn er waardevolle tools gemaakt zoals een animatie, een toegankelijke PowerPoint-presentatie, en een overtuigende pitch.

Groeiende gemeenschap van voorvechters

In de loop der tijd hebben steeds meer collega’s zich aangesloten bij deze beweging, waarbij zij kennis, goede voorbeelden en inspiratie delen. De koplopersgroep organiseert regelmatig digitale bijeenkomsten, en dit keer was de voorzitter van de KNMG, René Héman, bereid om een presentatie te geven over integrale samenwerking.

Webinar hoogtepunten met René Héman

René Héman, zelf arts Maatschappij en Gezondheid, benadrukte het belang van integrale samenwerking en belichtte de beweging die nodig is om slimmer samen te werken. Hij onderstreepte de diverse rollen die de arts van nu moet vervullen, waaronder die van duider, partner, richtinggever en vernieuwer. Deze rollen zijn wellicht essentieel om kinderen te helpen gezonder op te groeien in een gezonde leer- en leefomgeving.

Terugkijken en actie ondernemen

Voor degenen die zich willen inzetten voor ‘health in all policies’ en preventie in de leefomgeving, nodigen we uit om het webinar terug te kijken via de playbutton hieronder. Dit biedt niet alleen inzichten in integraal samenwerken binnen en buiten de eigen organisatie, maar stimuleert ook de samenwerking tussen JGZ-collega’s en tussen preventie en curatie. Het webinar is een bron van inspiratie, kennisdeling en ervaringen, en het terugkijken ervan vormt de eerste stap naar actie voor een gezondere toekomst.

Bekijk de presentatie van René Héman

Opname van het webinar

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.