19 maart vonden de Rookvrije Generatie Awards plaats in het Nijntje Museum in Utrecht. Met de Rookvrije Generatie Awards worden organisaties en mensen in het zonnetje gezet die zich hebben ingezet voor de Rookvrije Generatie. Dit jaar werden er 58 initiatieven in 6 categorieën genomineerd.
De Rookvrije Generatie Awards is een initiatief van de Rookvrije Generatie, opgericht door Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. De Rookvrije Generatie heeft als ambitie om opgroeiende kinderen te beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. De Rookvrije Generatie Awards zijn opgezet om initiatieven te belonen en te stimuleren die ervoor zorgen dat kinderen rookvrij opgroeien. Bekijk hieronder het videoverslag van de awards.
Dit jaar werden er 58 initiatieven in 6 categorieën genomineerd voor de awards. Taskforce Rookvrije Start heeft de Rookvrije Generatie Award 2018 gewonnen in de categorie ‘Zorg’. Bij Taskforce Rookvrije Start slaan zorgprofessionals de handen ineen om ervoor te zorgen dat kinderen een rookvrije start hebben.
Het NCJ is sinds 2016 aangesloten bij de Alliantie Nederland Rookvrij; een samenwerkingsverband van publieke en private organisaties. De alliantie heeft als doel om er samen voor te zorgen dat niemand meer (over)lijdt aan de gevolgen van roken.
Handvatten voor de JGZ bij vragen over belastbaarheid van ziekgemelde jeugdigen
De jeugdgezondheidszorg (JGZ) heeft een belangrijke rol bij de ziekteverzuimbegeleiding van jeugdigen. Er is een document opgesteld om de rol van de JGZ bij de inschatting van belastbaarheid van ziekgemelde jeugdigen helder te maken.
Nieuws20 maart 2025
Samenwerking NCJ en Huidfonds: bescherm kinderen nu tegen huidkanker later
De lente is weer begonnen! Het NCJ werkt daarom samen met het Huidfonds aan bewustwording rondom zonschade. Uit onderzoek blijkt dat 76% van de kinderen vorig jaar eens verbrand is en dit vergroot de kans op huidkanker later. Het goede nieuws: ouders kunnen hun kinderen, met de juiste kennis, goed beschermen.
Nieuws28 februari 2025
Bevindingen monitor Prenataal Huisbezoek JGZ 2024
Sinds 1 juli 2022 zijn alle gemeenten verplicht om een prenataal huisbezoek door de JGZ aan de zwangere en/of hun gezin in een kwetsbare situatie te bieden. Het NCJ monitorde voor de tweede keer onder JGZ-organisaties hoe het ervoor staat met de implementatie van het Prenataal Huisbezoek JGZ.
Welkom op onze nieuwe website!
Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.