Nieuws 13 maart 2018

Professionals of teams gezocht voor praktijktesten richtlijnen ‘Ondergewicht’ en ‘Extremiteiten’

De JGZ houdt de kwaliteit van haar vakmanschap hoog met wetenschappelijk onderbouwde richtlijnen. Het NCJ beheert alle JGZ-richtlijnen en is de verbindende factor bij de ontwikkeling en implementatie. TNO werkt momenteel aan de twee nieuwe richtlijnen ‘Ondergewicht’ en ‘Extremiteiten’ in opdracht van ZonMw. We zoeken naar JGZ-organisaties, JGZ-teams of individuele JGZ-professionals die deel willen nemen aan de praktijktest(en) van één of beide richtlijnen.

De richtlijn ‘Ondergewicht’ beschrijft de voorlichting, (vroeg)signalering, begeleiding en verwijzing bij ondergewicht. De richtlijn ‘Extremiteiten’ beschrijft de voorlichting, (vroeg)signalering, begeleiding en verwijzing bij diverse aandoeningen aan de extremiteiten, zoals platvoeten, X-benen en tenenloop.

Het is belangrijk dat de nieuwe richtlijnen ook écht toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk van de JGZ en dat input uit de praktijk verwerkt wordt in de uiteindelijke richtlijnen. De deelname van JGZ-professionals in een praktijktest is hiervoor onmisbaar.

Voor wie deel wil nemen aan de praktijktesten van deze richtlijnen om zo feedback te leveren, worden er twee scholingen over de richtlijnen gegeven op 23 april 2018. Beiden vinden plaats bij het NCJ in Utrecht.

  • Bijeenkomst 1 van 10.00 tot 12.30 uur – scholing praktijktest JGZ-richtlijn ‘Extremiteiten’
  • Bijeenkomst 2 van 13.00 tot 15.30 uur – scholing praktijktest JGZ-richtlijn ‘Ondergewicht’

Het is mogelijk om aan één of aan beide scholingen deel te nemen. Na de scholing(en) gaan de deelnemers gedurende een periode van 3 tot 4 maanden binnen hun eigen organisatie aan de slag met de nieuwe richtlijn(en).

Vergoeding en accreditatie

Voor deelname aan de scholingen is een financiële vergoeding beschikbaar en accreditatie voor de scholingen is aangevraagd.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie en aanmelden, neem contact op met TNO via renate.vanzoonen@tno.nl.

Bekijk ook:

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.