Nieuws 24 mei 2019

Organiseer een filmavond met de docu ‘Ticket to the Tropics’ tijdens de Week van de Ouder en win gespreksbegeleiding

Tijdens de Week van de Ouder in 2018 lanceerden de BV Familie en het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) de documentaire ‘Ticket to the Tropics’. Met als doel het gesprek op gang te brengen over de stress die gezinnen ervaren. Ook dit jaar organiseren we de Week van de Ouder (1 t/m 7 juni) om de druk die gezinnen ervaren, bespreekbaar te maken. Als JGZ-organisatie kun je hier ook aan bijdragen! Organiseer een filmmiddag- of avond waarop je de docu vertoont en ga in gesprek met ouders en professionals. Het NCJ biedt aan twee JGZ-organisaties gratis gespreksbegeleiding aan van de documentairemaakster Renate Tromp.

Win gratis gespreksbegeleiding van docu maakster Renate Tromp

Aandacht voor ouderschap en beter aansluiten bij ouders blijkt een ambitie van JGZ-organisaties door het hele land. Met ‘de Week van de Ouder’ als aanleiding heeft het NCJ een uniek aanbod: een gratis begeleidingssessie ‘investeren in ouderschap’. Meld jouw organisatie nu aan via ouderschap@ncj.nl en maak kans op één van deze twee gratis begeleidingssessies. De twee begeleidingssessies worden onder alle inzendingen verloot. Aanmelden kan tot 30 juni 2019. De winnaars brengen we in contact met Renate Tromp zodat jullie de datum en tijd voor de filmmiddag of -avond met elkaar kunnen inplannen en afstemmen. Dat kan ook op een dag na de Week van de Ouder zijn. 

De docu: ‘Ticket to the Tropics’

Om het gesprek over ouderschap in de jeugdgezondheidszorg op gang te brengen, maakten Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid samen met BV Familie de documentaire ‘Ticket to the Tropics’. Deze indringende docu gaat over de leefwereld van gezinnen anno nu. Ouders, grootouders en kinderen vertellen hoe het écht met hun BV Familie gaat. Hoe ervaren zij het ouderschap in de huidige samenleving? Waar worden ze gelukkig van en waar lopen ze vast?

In de begeleidingssessie die 1,5 uur duurt, neemt Renate Tromp, documentaire maakster en mede-oprichter van BV Familie, JGZ-professionals mee in de wereld van ouders, zowel door het bekijken van de documentaire als tijdens het nagesprek. Dit geeft meer inzicht in de beleving van ouderschap anno nu en de aansluiting daarbij van JGZ-organisaties en professionals.

Vragen die centraal staan tijdens de sessie, zijn:

  • Is de beleving van ouderschap de afgelopen jaren nou echt zo veranderd? Zo ja, hoe komt dat dan?
  • Wat betekent die verandering voor mij als JGZ-professional?
  • Wat vraagt het van onze organisatie? Hoe zijn we daar als organisatie nu mee bezig?

Lees het persbericht van vorig jaar over de premiere van ‘Ticket to the Tropics’ >

Download de infographic met onderzoeksgegevens van de B.V. Familie >

Bijdragen aan de Week van de Ouder

In de Week van de Ouder wordt aandacht gegenereerd, niet alleen om aandacht te vragen voor aansluiting bij de leefwereld van ouders en hun ouderschap, maar ook om met elkaar daadwerkelijk een laagdrempelige en veilige plek te bieden om ervaring met het ouderschap te delen en vragen te stellen. Dit zou voor ouders én professionals vanzelfsprekend moeten zijn. Als professional heb je hierin een belangrijke rol. We roepen iedereen die met of voor ouders werkt, maar ook zeker alle JGZ-organisaties op om in actie te komen en aandacht te besteden aan dit onderwerp.

Bekijk wat jij kunt doen >

Bekijk ook:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.