
Vacatures bij het NCJ
Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) heeft twee vacatures openstaan. Hieronder lees je meer over de functies van communicatieadviseur en adviseur/projectleider richtlijnen.
Nieuws 28 februari 2017
De Jeugdgezondheidszorg kan vanaf nu aan de slag met de nieuw ontwikkelde JGZ-richtlijn ‘Gezonde slaap en slaapproblemen bij kinderen’. De richtlijn biedt JGZ-professionals handvatten om gezond slaapgedrag bij kinderen van 0 tot 18 jaar te bevorderen. Daarnaast geeft de richtlijn sturing aan JGZ-professionals bij het voorkomen en verminderen van slaapproblematiek bij kinderen.
Deze JGZ-richtlijn is ontwikkeld door TNO en gefinancierd met subsidie van ZonMw. De JGZ-richtlijn is inhoudelijk geautoriseerd door de AJN, V&VN vakgroep Jeugd en NVDA, en randvoorwaardelijk door ActiZ Jeugd en GGD GHOR Nederland.
Bij het ontwikkelen van deze richtlijn is de expertise van diverse sectoren meegenomen. Dit resulteerde in een stevige bijdrage van uitvoerende JGZ-professionals, wetenschappers en inhoudelijke experts uit de kindergeneeskunde, slaapgeneeskunde, orthopedagogiek, kinder- en jeugdpsychiatrie, ontwikkelingspathologie en expertise slaapproblemen verstandelijk gehandicapten. Daarnaast is de richtlijn geoptimaliseerd met behulp van feedback van JGZ-professionals tijdens de praktijktest en input uit de landelijke commentaarronde, bijvoorbeeld met een toevoeging van de bijlage ‘Sensitief opvoeden en een kind dat niet slaapt’.
De richtlijn is te vinden op de JGZ richtlijnenwebsite van het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ). Binnenkort verschijnen ook diverse producten die de implementatie en borging van de richtlijn kunnen bevorderen.
Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) heeft twee vacatures openstaan. Hieronder lees je meer over de functies van communicatieadviseur en adviseur/projectleider richtlijnen.
Het 146e OMT heeft in februari 2023 geadviseerd om de specifieke maatregelen met betrekking tot COVID-19 te stoppen en voortaan generieke maatregelen toe te passen voor respiratoire infecties. GGD-testlocaties zullen daarom worden afgebouwd. Uiteraard kunnen mensen zelf besluiten een zelftest te doen.
Een multidisciplinair hulpaanbod kan voorkomen dat ouders met de zorgen over hun jonge kind van het kastje naar de muur worden gestuurd. Alleen dwarsbomen de alsmaar oplopende wachttijden deze aanpak meer en meer. Het team Aanpak Wachttijden pleit voor structurele systeemoplossingen.