Nieuws 29 september 2022

Nieuw: animatievideo GIZ-methodiek

Beelden zeggen meer dan woorden, daarom is er een animatievideo gemaakt met daarin een introductie op de GIZ-methodiek. GIZ staat voor ‘Gezamenlijk Inschatten Zorgbehoeften’, en is een bewezen effectieve methode die opgenomen is in de databank van erkende jeugdinterventies van het NJi.

Deel de animatievideo

Maakt jouw organisatie al gebruik van de GIZ-methodiek? Dan nodigen we je uit om de video te delen met jouw ketenpartners! Je kan de animatie bijvoorbeeld gebruiken om uitleg te geven over hoe jouw organisatie zorgbehoeften inschat samen met jeugdigen, ouders of andere professionals.

Makkelijker samenwerken door integraal gebruik GIZ

De GIZ-methodiek helpt professionals om samen met kinderen, (aanstaande) ouders en ketenpartners de krachten en zorgbehoeften in kaart te brengen. Meer dan de helft van de JGZ-organisaties werkt met de GIZ-methodiek. In de geboortezorg wordt ook steeds meer gewerkt met deze effectieve methode. Het voordeel hiervan is dat de overdracht tussen de kraamzorg en de JGZ en Jeugdhulp makkelijker wordt.

Ook aan de slag met GIZ?

Naast de JGZ en geboortezorg werken binnen diverse gemeenten de jeugd/wijkteams met de GIZ-methodiek. Benieuwd wie er al met de GIZ-methodiek werken? Kijk hier voor een overzicht. Wil jij ook aan de slag met de GIZ-methodiek? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

Meer weten?

Nynke Steenbergen

adviseur

Lees meer over Nynke Steenbergen

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.