Nieuws 9 november 2017

NCJ en TNO bundelen krachten voor innovatie binnen de JGZ

Het NCJ en TNO hebben een krachtig bondgenootschap gesloten op het gebied van innovatie binnen de JGZ. Het doel van de samenwerking is, middels slimme technologische oplossingen, de ontwikkeling en gezondheid van kinderen te bevorderen. Dit gebeurt via een gelijkwaardige samenwerking tussen ouders en JGZ-professionals.

De partijen gaan aan de slag om samen met relevante stakeholders een roadmap te ontwikkelen voor digitalisering van de JGZ. Met behulp van digitale innovaties worden jeugdigen en ouders versterkt en aangemoedigd zelf de regie te pakken over hun eigen gezondheid, dan wel die van hun kind(eren). Hierbij combineert TNO haar kennis op het gebied van richtlijnontwikkeling, gepersonaliseerde voorlichting, data en e-health.

Igor Ivakic, directeur van het NCJ is blij met de nieuwe samenwerking: ‘Samen met de JGZ sector zijn we betekenisvolle stappen aan het zetten om impact van preventie in het leven van ouders en jeugdigen te vergroten. De JGZ moet zichtbaarder worden in de online wereld van ouders en jeugdigen, zodanig dat de online en de offline wereld van de jeugdgezondheidszorg elkaar versterken. De samenwerking met TNO biedt kansen om dit te concretiseren.’

Naar verwachting zal de gezamenlijke pilot in januari 2018 van start gaan.

Bekijk ook:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.