
Vacatures bij het NCJ
Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) heeft twee vacatures openstaan. Hieronder lees je meer over de functies van communicatieadviseur en adviseur/projectleider richtlijnen.
Nieuws 27 oktober 2022
Jonge kinderen hebben een grotere kans om ziek te worden als hun ouders roken. Door te stoppen met roken kunnen astma, luchtweginfecties en oorontsteking voorkomen worden. Vanaf eind oktober richt de landelijke campagne PUUR rookvrij zich daarom weer op ouders met thuiswonende kinderen. Onder andere video’s en banners worden gefaseerd ingezet op plekken waar ouders komen. Hiermee worden zij op een positieve manier aangezet tot het doen van een stoppoging.
Speciaal voor professionals is de website www.puurvoorprofs.nl ontwikkeld. Je vindt er een uitgebreide campagnetoolkit, informatie over (stoppen met) roken en materialen en handvatten om het gesprek aan te gaan met rokers.
Ongeveer 80 procent van de mensen die roken wil stoppen. De kans dat een ouder stopt met roken is groter als je als zorgverlener een stopadvies geeft en verwijst naar begeleiding. Juist jij als zorgverlener kan dat verschil maken!
“Als iedereen dezelfde boodschap vertelt, dan staan we samen sterker. Je bent het een kind verplicht.” - jeugdarts Juan Salguero Caparrós
“Het hoort bij ons werk om stoppen met roken te bespreken.” - jeugdverpleegkundige Karin Wester
Vraag ouders of ze roken en verwijs hen naar begeleiding. Wil je weten hoe je dit gemakkelijk en snel kunt doen?
Kijk voor tips, informatie en een gratis materialenpakket op deze website.
"*" geeft vereiste velden aan
Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) heeft twee vacatures openstaan. Hieronder lees je meer over de functies van communicatieadviseur en adviseur/projectleider richtlijnen.
Het 146e OMT heeft in februari 2023 geadviseerd om de specifieke maatregelen met betrekking tot COVID-19 te stoppen en voortaan generieke maatregelen toe te passen voor respiratoire infecties. GGD-testlocaties zullen daarom worden afgebouwd. Uiteraard kunnen mensen zelf besluiten een zelftest te doen.
Een multidisciplinair hulpaanbod kan voorkomen dat ouders met de zorgen over hun jonge kind van het kastje naar de muur worden gestuurd. Alleen dwarsbomen de alsmaar oplopende wachttijden deze aanpak meer en meer. Het team Aanpak Wachttijden pleit voor structurele systeemoplossingen.