Nieuws 27 oktober 2022

Maak verschil: PUUR rookvrij!

Jonge kinderen hebben een grotere kans om ziek te worden als hun ouders roken. Door te stoppen met roken kunnen astma, luchtweginfecties en oorontsteking voorkomen worden. Vanaf eind oktober richt de landelijke campagne PUUR rookvrij zich daarom weer op ouders met thuiswonende kinderen. Onder andere video’s en banners worden gefaseerd ingezet op plekken waar ouders komen. Hiermee worden zij op een positieve manier aangezet tot het doen van een stoppoging.

Speciaal voor professionals is de website www.puurvoorprofs.nl ontwikkeld. Je vindt er een uitgebreide campagnetoolkit, informatie over (stoppen met) roken en materialen en handvatten om het gesprek aan te gaan met rokers.

Ongeveer 80 procent van de mensen die roken wil stoppen. De kans dat een ouder stopt met roken is groter als je als zorgverlener een stopadvies geeft en verwijst naar begeleiding. Juist jij als zorgverlener kan dat verschil maken!

“Als iedereen dezelfde boodschap vertelt, dan staan we samen sterker. Je bent het een kind verplicht.” - jeugdarts Juan Salguero Caparrós

“Het hoort bij ons werk om stoppen met roken te bespreken.” - jeugdverpleegkundige Karin Wester

Vraag ouders of ze roken en verwijs hen naar begeleiding. Wil je weten hoe je dit gemakkelijk en snel kunt doen?
Kijk voor tips, informatie en een gratis materialenpakket op deze website.

 

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.