Nieuws 26 augustus 2022

Landelijke kick-off van het vernieuwde LPK

Het landelijk professioneel kader (LPK) is geüpdatet! De landelijke werkgroep presenteert dit graag aan het veld via een digitale kick-off, bij te wonen op twee momenten: op dinsdag 6 of woensdag 14 september. De werkgroep nodigt alle JGZ-collega’s uit hierbij aanwezig te zijn.

Het vernieuwde LPK biedt meer duiding bij het bieden van passende zorg op maat met veel aandacht voor de implementatie. Ook is rekening gehouden met nieuwe ontwikkelingen zoals de komst van het prenatale huisbezoek en de maternale kinkhoest vaccinatie. De update is tot stand gekomen na diverse werkgroepbijeenkomsten en op basis van tussentijdse veld consultaties.

Zorg dat je erbij bent en meld je aan voor één van de twee sessies op:

  • Dinsdagmiddag 6 september van 15.00 – 16.30 uur
  • Woensdagochtend 14 september van 09.30 – 11.00 uur

Aanmelden

Voorafgaand aan de kick-off ontvang je per mail een zoom-link om deel te kunnen nemen.

Veld consultaties
In 2021 organiseerde de werkgroep update LPK op 13 juli en 19 augustus twee tussentijdse veld consultaties voor alle professionals werkzaam in de JGZ en op 28 januari van dit jaar een veld consultatie voor alle JGZ-managers. De input is verwerkt en de laatste hand is gelegd aan de geüpdatete versie van het LPK.

Werkgroep LPK
De werkgroep update LPK, bestaande uit brancheverenigingen, beroepsverenigingen, professionals en managers zijn onder begeleiding van het NCJ met het LPK aan de slag gegaan. Al vroeg in het proces is ervoor gekozen om onderscheid te maken in de bedoeling van het LPK voor professionals, managers en voor gemeenten. Tevens is besloten om gaandeweg het proces inzicht te geven in de stand van zaken en input op te halen via veld consultaties.

De werkgroepleden zijn: Karin Boode, Albertine Klein Velderman (GGD GHOR) NL, Emily Miesen en Ingrid staal (V&VN), Mathilde Buijs (NVDA), Tinneke Beirens (AJN), Ingrid Hoogma, Anne-Marie Keuning, Marijke Kolsteren, Inge Tissen, Esther van ’t Hoff (professionals) Mariska Hörmann en Femke Breman (Management), Frank van Leerdam (IGJ), Minke Vellinga en Ellen-Joan Wessels (NCJ)

Contact en meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met NCJ-adviseur Ellen-Joan Wessels of Minke Vellinga.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.