NCJInspiratieLandelijk innovatienetwerk aan het werk
Nieuws6 oktober 2017
Landelijk innovatienetwerk aan het werk
Woensdag 27 september kwam het landelijk innovatienetwerk (bestaande uit o.a. jeugdartsen, beleidsmakers, jeugdverpleegkundigen, projectmanagers en adviseurs) bijeen op een historische locatie: ‘Fort aan de Klop’ in Utrecht.
Innovatiepioniers van diverse JGZ-organisaties uit heel Nederland volgden o.a. een pitch van Robert van der Gaag, waarbij hij zocht naar collega’s voor de doorontwikkeling van www.pubergezond.nl. NCJ collega Margriet de Jager hield een pitch over het themadossier Kindermishandeling en gebruikte de denkkracht van het innovatieatelier voor een nieuwe inrichting van dit dossier. Ad van den Heuvel gaf een workshop ‘klantarena’ over luisteren naar je klant. Innovatiepioniers hebben zelf ervaren hoe het is om in een klantarena te zitten en zijn aan de slag gegaan met een draaiboek om deze kennis ook beschikbaar te maken voor andere JGZ-organisaties.
De kennis en ervaring die in het innovatieatelier worden opgedaan, stellen we graag beschikbaar voor de hele JGZ.
Aansluiten bij het innovatienetwerk Werk jij ook aan nieuwe thema’s en zoek je verbinding? Het NCJ innovatieatelier staat open voor nieuwe innovatiepioniers! Neem contact op met Ellen-Joan Wessels voor meer informatie of volg de pioniers via het Innovatienetwerk JGZ op Google+.
Gezocht: kennis en kunde van JGZ (dokters)assistenten
JGZ (dokters)assistenten zijn op dit moment ondervertegenwoordigd bij richtlijnontwikkeling. En dat is een groot gemis! Ben jij werkzaam als JGZ (dokters)assistent? Meld je dan nu aan voor een van onze kennismakingsbijeenkomsten.
Nieuws20 september 2023
Symposium ‘Waardengedreven werken in de JGZ’: het uitgebreide programma
Op woensdagmiddag 29 november organiseert het NCJ voor alle JGZ-ers het symposium: “Professionals maken het verschil; over waardengedreven werken in de jeugdgezondheidszorg”. Vind hier uitgebreide informatie over het workshopprogramma.
Nieuws30 augustus 2023
Verdiepingsworkshops voor GIZ-getrainde professionals
Hoe kun je met gebruik van de GIZ-methodiek in gesprekken met (aanstaande) ouders, kinderen en jongeren (nog meer) ondersteunen op de thema’s leefstijl, armoede, ouderschap, veerkracht en veiligheid & trauma?