Nieuws 26 oktober 2023

Kwistet gaat over naar JouwGGD

Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) zet in op een gezonde generatie die veilig, gezond en kansrijk opgroeit. Uit onderzoek blijkt dat jongeren onvoldoende bekend zijn met de mogelijkheden van (jeugdgezondheids)zorg om hen te helpen en te ondersteunen waar wenselijk. Jongeren lopen hierdoor soms onnodig lang met vragen en zorgen rond. Dit kan een negatieve invloed op hun welbevinden hebben, mentaal en fysiek. Vorig jaar heeft het NCJ onderzocht hoe de jeugdgezondheidszorg beter kan aansluiten bij jongeren en is Kwistet ontwikkeld. Dit is een kennisquiz over puberteitsontwikkeling, gezonde leefstijl en mentaal welbevinden.

Kennisquiz

Vorig jaar heeft het NCJ onderzocht hoe de jeugdgezondheidszorg beter kan aansluiten bij jongeren en is Kwistet ontwikkeld. Dit is een kennisquiz over puberteitsontwikkeling, gezonde leefstijl, mentaal welbevinden en de sociale kaart op Instagram en biedt jongeren de weg naar (jeugdgezondheids)zorg. Hiermee kunnen jongeren preventief geholpen worden en kunnen ernstige klachten worden voorkomen. Kwistet draagt hiermee niet alleen bij aan de bekendheid, maar ook aan de doelstelling van de jeugdgezondheidszorg. Door laagdrempelig  en vrijblijvend kennis te bieden daar waar de jongeren zijn (Instagram), kunnen jongeren zelf tijdig hulp inschakelen en kunnen mentale en lichamelijke klachten tijdig worden aangepakt. Tijdige hulp kan ernstige lichamelijke en mentale klachten voorkomen, zoals schoolziekteverzuim of psychische problemen.

JouwGGD

Vorig jaar is gedurende 3 maanden een pilot uitgevoerd om te kijken in hoeverre Kwistet aansluit bij jongeren. Gezien de enthousiaste reacties is besloten de kennis omtrent de ontwikkeling en implementatie van Kwistet over te dragen aan JouwGGD, waar dit platform beter thuis hoort dan bij het NCJ. Binnenkort zal Kwistet via JouwGGD worden aangeboden aan jongeren. Naast dat jongeren kennis opdoen via deze quiz, zal door de interactie ook inzichtelijk worden welke kennis jongeren hebben, welke kennis nog ontbreekt en krijgen jongeren zelf de mogelijkheid vragen in te dienen. Wendy Peeters, projectleider JouwGGD: “ Wij zijn ontzettend blij en trots dat we Kwistet in kunnen gaan zetten om ons doel om jongeren te betrekken op onze social media en hen zo ‘speels’ van juiste informatie te voorzien. Hoe mooi is deze manier van interactie! We zijn heel benieuwd wat de reacties van onze jongeren gaat zijn.“

Volg @JouwGGD op instagram en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.