Nieuws 28 januari 2022

JGZ Live! vernieuwd

JGZ Live! is aan het begin van de coronacrisis in 2020 ontstaan om op landelijk niveau snel met elkaar te kunnen schakelen. Met de hulp van vele gastsprekers zijn jeugdverpleegkundigen, jeugdartsen, beleidsmedewerkers en managers wekelijks met elkaar in gesprek gegaan over actuele onderwerpen. Daarbij waren ook regelmatig preventiepartners uit andere sectoren aanwezig.

Begin december is er een evaluatie verstuurd naar alle deelnemers van JGZ Live! om te peilen waar op dit moment behoefte aan is. Graag delen we de resultaten en kijken we vooruit naar JGZ Live! in 2022.

Resultaten

Het merendeel van de deelnemers (61%) beoordeelt JGZ Live! met maar liefst een 8.
De belangrijkste redenen om JGZ Live! bij te wonen zijn:

 1. Inspiratie halen (41%),
 2. Op de hoogte blijven (25,6%)
 3. Kennis/ervaring/onderzoek delen (23,1%).

Wel geeft men aan dat het door tijdgebrek niet mogelijk is om wekelijks bij JGZ Live! aanwezig te zijn. Daarom gaan we JGZ Live! vanaf maart 2022 maandelijks organiseren.

Data JGZ Live! vanaf maart 2022

 • Dinsdag 29 maart
 • Dinsdag 26 april
 • Dinsdag 31 mei
 • Dinsdag 28 juni
 • Dinsdag 27 september
 • Dinsdag 25 oktober
 • Dinsdag 22 november
 • Dinsdag 20 december

JGZ Live! on Tour

De evaluatie laat zien dat er ook behoefte (meer dan 75%) is om lokaal/regionaal met elkaar in gesprek te gaan. Daarom organiseren we vanaf 2022 JGZ Live! on Tour. Met dit nieuwe concept gaan we JGZ-organisaties ondersteunen in hun wens om ook vanuit collectieve preventie slimmer samen te werken. Met het motto ‘It takes a healthy village to raise a healthy child’ in gedachten gaan we met jou kijken welke kindgerelateerde opgave (bv. laaggeletterdheid, lange wachtlijsten etc.) er in jouw regio ligt en welke partners (bv. geboortezorg, gemeenten, bibliotheek etc.) we hierbij kunnen betrekken. Vervolgens organiseren we een regionale bijeenkomst met alle betrokkenen om jullie zo verder te helpen bij jullie opgave.
Ben jij ook enthousiast geworden? Of nieuwsgierig en heb je vragen? Neem contact op met NCJ-adviseur Ellen-Joan Wessels.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van de programmering van JGZ Live!? Abonneer je op de maandelijkse NCJ-nieuwsbrief en/of kijk op de JGZ Live!-pagina.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.