
Vacatures bij het NCJ
Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) heeft twee vacatures openstaan. Hieronder lees je meer over de functies van communicatieadviseur en adviseur/projectleider richtlijnen.
Nieuws 25 oktober 2018
Frank Bluiminck, directeur Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) schreef een artikel over Integrale Vroeghulp voor Binnenlands Bestuur. ‘Over recept gesproken: Oudhollandse gerechten waarin vertrouwde groenten als pastinaak of schorseneren waren opgenomen, raakten in de vergetelheid. Maar ze zijn weer überhip, doordat de chefs die het kunnen weten ze niet uit het oog waren verloren. Bewezen gezond, vertrouwd en toekomstbestendig. Integrale Vroeghulp is een onmisbaar Oudhollands gerecht en moet weer in heel Nederland op de kaart.’
Lees het volledige artikel ‘Integrale Vroeghulp, vergeten recept voor gezinsondersteuning’ >
Om zorg zo goed mogelijk te organiseren rond de behoeften van kind en gezin is een hulpmiddel ontwikkeld voor professionals: de reflectietool ‘Integrale zorg voor kind en gezin’. Ook Integrale Vroeghulp, waarvan de landelijke coördinatie bij het NCJ ligt, is opgenomen als praktijkvoorbeeld.
Bekijk de reflectietool voor het organiseren van integrale zorg voor kind en gezin >
De JGZ is een belangrijke partij voor het signaleren en helpen van kinderen met psychosociale problemen. Dit doen zij door:
Neem voor vragen over (de organisatie van) Integrale Vroeghulp contact op met de landelijke Integrale Vroeghulp adviseurs Jitty Runia, 06-36418017, jrunia@ncj.nl of Lieke van der Meulen, 06-13136499, lvandermeulen@ncj.nl.
Bron: Binnenlands Bestuur
Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) heeft twee vacatures openstaan. Hieronder lees je meer over de functies van communicatieadviseur en adviseur/projectleider richtlijnen.
Het 146e OMT heeft in februari 2023 geadviseerd om de specifieke maatregelen met betrekking tot COVID-19 te stoppen en voortaan generieke maatregelen toe te passen voor respiratoire infecties. GGD-testlocaties zullen daarom worden afgebouwd. Uiteraard kunnen mensen zelf besluiten een zelftest te doen.
Een multidisciplinair hulpaanbod kan voorkomen dat ouders met de zorgen over hun jonge kind van het kastje naar de muur worden gestuurd. Alleen dwarsbomen de alsmaar oplopende wachttijden deze aanpak meer en meer. Het team Aanpak Wachttijden pleit voor structurele systeemoplossingen.