Nieuws 9 februari 2017

Integraal werken in de wijk met Hans Willemsen

Werk jij met mensen met een licht verstandelijke beperking of GGZ-problematiek? Laat je dan inspireren door Hans Willemsen, voorzitter van het expertisenetwerk LVB 18+ en beleidsadviseur bij zorginstelling Cordaan. Erie Merkus (Landelijk Kenniscentrum LVB/VOBC) en Yvonne van Heerwaarden (NCJ) vroegen hem wat het expertisenetwerk is en doet.

Onlangs publiceerde het NCJ vanuit het landelijke programma Integraal werken in de wijk twee publicaties met handvatten, methodieken en goede voorbeelden voor professionals die werken met mensen uit deze doelgroep. Nu komt daar een derde publicatie bij. Dit Interview met Hans Willemsen is een van de uitgewerkte voorbeelden uit de publicatie Integraal Werken in de Wijk (IWW): Good practices. Mensen met LVB en/of GGZ problematiek.

Hans Willemsen

Hans Willemsen zet zich in voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB). Het expertisenetwerk LVB 18+ is dan ook dé plek voor iedereen in Amsterdam die vanuit zijn vakgebied te maken heeft met mensen met een LVB.  “In Amsterdam bundelen we expertise over LVB om onder andere de wijkteams op maat te ondersteunen. De expertisenetwerken zijn een belangrijke vraagbaak voor de wijkteams. Van eenvoudig tot zeer complex; medewerkers kunnen er voor alles terecht.”

Integraal werken in de wijk

Deze publicatie is een uitgave van Integraal Werken in de Wijk (IWW). In dit landelijk programma bundelen het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid, Movisie, Nederlands Jeugdinstituut, Vilans en de Werkplaatsen Sociaal Domein de krachten om samen met professionals en beleidsmakers kennis en expertise over integraal werken te ontwikkelen en toegankelijk te maken.

Een van de deelprojecten richtte zich op de doelgroepen met een LVB en/of GGZ-problematiek. Het Interview met Hans Willemsen is de derde publicatie voor JGZ-professionals die werken met mensen uit deze doelgroep. De drie publicaties komen voort uit de samenwerking met het kenniscentrum kinder- en jeugdpsychiatrie (KJP), het Landelijk Kenniscentrum LVB en de Vereniging van Orthopedische Behandelcentra (VOBC).

 

Interessant artikel? Lees ook:

Samenwerken in de wijk voor mensen met een LVB of met GGZ-problematiek

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.