Nieuws 13 oktober 2016

Inspiratiebijeenkomst Rivas/Careyn: De flappen van het NCJ

Hoe en waar wil je als JGZ en hoe en waar wil je als NCJ zichtbaar zijn? Dit zijn de vragen die we aan de professionals hebben gesteld tijdens de Inspiratiebijeenkomst Rivas/Careyn op drie oktober 2016. Wij stonden met de NCJ stand bij de bijeenkomst en naast het geven van informatie over ons en ons werk, wilden wij ook informatie ontvangen. Door middel van gele post-its en een pakje stiften konden de deelnemers hun ideeën opschrijven en op de flappen plakken.

Hoe en waar wil je als JGZ zichtbaar zijn?

Deze vraag heeft de meeste antwoorden opgeleverd. Meerdere mensen vinden dat de JGZ (meer) zichtbaar moet zijn bij de ouders, de gemeente en op scholen. Ook kregen we het antwoord “de mondhygiëniste moet een plaats hebben bij het consultatiebureau”. De aanleiding was een artikel over vluchtelingen die vaak niet naar de tandarts gaan. En hoe moet de JGZ zichtbaar zijn? Open-minded, verfrissend en in schone aantrekkelijke gebouwen.

Hoe en waar wil je als NCJ zichtbaar zijn?

Hier werd ook de gemeente genoemd en we moeten meer de politiek in, vinden de mensen van Rivas/Careyn. Daarnaast werden sociale media erbij gehaald, bijvoorbeeld een Instagram account. De deelnemers wilden het NCJ ook vaker zien op hun werkplek, door middel van bijvoorbeeld presentaties.

Wij kijken met plezier terug op de inspiratiebijeenkomst. Wij hopen dat deze ideeën die wij van de JGZ professionals hebben gekregen ook voor u een inspiratie zijn!

 

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.