
Vacatures bij het NCJ
Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) heeft twee vacatures openstaan. Hieronder lees je meer over de functies van communicatieadviseur en adviseur/projectleider richtlijnen.
Nieuws 13 oktober 2016
Hoe en waar wil je als JGZ en hoe en waar wil je als NCJ zichtbaar zijn? Dit zijn de vragen die we aan de professionals hebben gesteld tijdens de Inspiratiebijeenkomst Rivas/Careyn op drie oktober 2016. Wij stonden met de NCJ stand bij de bijeenkomst en naast het geven van informatie over ons en ons werk, wilden wij ook informatie ontvangen. Door middel van gele post-its en een pakje stiften konden de deelnemers hun ideeën opschrijven en op de flappen plakken.
Deze vraag heeft de meeste antwoorden opgeleverd. Meerdere mensen vinden dat de JGZ (meer) zichtbaar moet zijn bij de ouders, de gemeente en op scholen. Ook kregen we het antwoord “de mondhygiëniste moet een plaats hebben bij het consultatiebureau”. De aanleiding was een artikel over vluchtelingen die vaak niet naar de tandarts gaan. En hoe moet de JGZ zichtbaar zijn? Open-minded, verfrissend en in schone aantrekkelijke gebouwen.
Hier werd ook de gemeente genoemd en we moeten meer de politiek in, vinden de mensen van Rivas/Careyn. Daarnaast werden sociale media erbij gehaald, bijvoorbeeld een Instagram account. De deelnemers wilden het NCJ ook vaker zien op hun werkplek, door middel van bijvoorbeeld presentaties.
Wij kijken met plezier terug op de inspiratiebijeenkomst. Wij hopen dat deze ideeën die wij van de JGZ professionals hebben gekregen ook voor u een inspiratie zijn!
Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) heeft twee vacatures openstaan. Hieronder lees je meer over de functies van communicatieadviseur en adviseur/projectleider richtlijnen.
Het 146e OMT heeft in februari 2023 geadviseerd om de specifieke maatregelen met betrekking tot COVID-19 te stoppen en voortaan generieke maatregelen toe te passen voor respiratoire infecties. GGD-testlocaties zullen daarom worden afgebouwd. Uiteraard kunnen mensen zelf besluiten een zelftest te doen.
Een multidisciplinair hulpaanbod kan voorkomen dat ouders met de zorgen over hun jonge kind van het kastje naar de muur worden gestuurd. Alleen dwarsbomen de alsmaar oplopende wachttijden deze aanpak meer en meer. Het team Aanpak Wachttijden pleit voor structurele systeemoplossingen.