Nieuws 23 september 2019

‘Innoveren doe je zo show’ op de Voor de Jeugd Dag 2019

Het Rijk, de VNG en het NJi organiseren op 7 oktober 2019 voor de zevende keer de Voor de Jeugd Dag met als thema ‘Samen in Actie’. Ook het NCJ levert een bijdrage aan deze inspirerende dag met innovatieplatform 51 (PL51). Kom naar de ‘Innoveren doe je zo show’ of ga met ons in gesprek bij onze JGZ Preventieagenda stand.

Tijdens de Voor de Jeugd Dag nemen beleidsambtenaren en bestuurders jeugd en onderwijs van gemeenten, raadsleden, jeugdprofessionals, kinderen, jongeren én opvoeders samen allerlei vraagstukken onder de loep. Een dag vol verrassende ontmoetingen, pittige discussies, kruisbestuivingen en bruisende activiteiten, waar deelnemers kennis en informatie vinden, en ook inspiratie en waardevolle netwerkcontacten aan overhouden.

‘Innoveren doe je zo show’
Onderdeel van de Voor de Jeugd Dag is de ‘Innoveren doe je zo show’ o.l.v. Waldemar Hogerwaard, directeur van Bureau Zorginnovatie. Tijdens deze show gaat Waldemar het gesprek aan over innovatie. Wat weten we eigenlijk van innoveren? Moet je Willie Wortel zijn om daar mee bezig te zijn? Kost dat niet vreselijk veel tijd en geld? Maar wat is de prijs wanneer je niet innoveert? Kun je innoveren vanuit je eigen organisatie? Wat is eigenlijk de grootste innovatie binnen het Jeugddomein? Kortom, wat weten we eigenlijk over innovatie? Met behulp van Gamification (Kahoot) neem je deel aan deze quiz die je op weg helpt om meer te begrijpen van innovatie. Tijdens de quiz komen gelijk de cijfers op tafel. Leerzaam, leuk, vol energie zijn sleutelwoorden. 

De ‘Innoveren doe je zo show’ wordt aangeboden door de organisatie van het event ‘Samen Toekomst Maken’, het nieuwe event over innoveren in het jeugddomein. Op 16 april 2020 vindt het event plaats in de Fabrique in Utrecht. Zorg dat je het niet mist!

Lees meer over het event ‘Samen Toekomst Maken’ >

Platform 51 (PL51)
Het in 2016 door CJG Rijnmond opgerichte innovatieplatform 51 voor de jeugdgezondheidszorg, is per 1 april 2019 onderdeel van het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ). Platform 51 organiseert en verbindt veranderinitiatieven voor de jeugdgezondheidszorg en maken de praktische uitvoering mogelijk. Dat doen zij door met nieuwe technologieën en (kennis)netwerken te werken én in gesprek te zijn met professionals, ouders en kinderen.

Lees meer over Platform 51 > 

Ga met ons in gesprek op de informatiemarkt
Tijdens de Voor de Jeugd Dag vind je het NCJ, samen met GGD GHOR Nederland en Actiz Jeugd, bij onze JGZ Preventieagenda stand waar je met ons in gesprek kunt gaan over preventie en innovatie! 

JGZ Preventieagenda
De JGZ Preventieagenda is ontwikkeld door het NCJ, GGD GHOR Nederland, Actiz Jeugd, V&VN en AJN. Met de preventieagenda wordt stevig ingezet op de pijlers hechting, ouderschap, weerbaarheid en gezondheid. 

Lees meer over de JGZ Preventieagenda >

Bekijk ook:

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.