Nieuws 29 juli 2021

Implementatieplan Van Wiechenfilmpjes beschikbaar

De Van Wiechenfilmpjes zijn inmiddels een begrip in de JGZ. Vele JGZ-professionals maken er gebruik van. Ouders ontvangen voorafgaand aan het consult een vragenlijst met korte filmpjes van de Van Wiechen-kenmerken, zodat zij zelf kunnen kijken naar de ontwikkeling van het kind. De resultaten worden vervolgens in een (beeld)bel of face-to-face-consult besproken. De Van Wiechenfilmpjes vervangen niet het Van Wiechenonderzoek door de professional, maar ondersteunen het gesprek tussen de professional en de ouder.

Eerder zijn met medewerking van onder andere de landelijke Van Wiechen-instructeurs een werkinstructie, een voorbeeld uitnodigingsbrief en suggesties voor registratie in het DD JGZ opgesteld.

BEKIJK DE ONDERSTEUNENDE MATERIALEN

Nu is er ook een implementatieplan beschikbaar, waarin wordt beschreven hoe de Van Wiechenfilmpjes kunnen worden toegevoegd aan een eigen applicatie of tool. Vervolgens worden de stappen beschreven die nodig zijn om de Van Wiechenfilmpjes te gaan gebruiken binnen de jeugdgezondheidszorg. Hierbij is gebruik gemaakt van best practices en lessons learned vanuit de eerste ervaringen met de filmpjes. Tot slot worden veelgestelde vragen beantwoord.

BEKIJK HET IMPLEMENTATIEPLAN

BEKIJK MEER INFO OP DE WEBSITE VAN TNO

In het implementatieplan wordt verwezen naar een overzichtsdocument in Excel, waarin linkjes, embedcodes, vragen en antwoordopties per Van Wiechen-kenmerk zijn weergegeven. Dit kan handig zijn als je alle filmpjes wilt gebruiken in een eigen tool. Je kunt dit document opvragen via diy@tno.nl.

Meer weten?

Yvonne Vanneste

onderzoeker, adviseur

Lees meer over Yvonne Vanneste

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.