Nieuws 15 december 2022

Implementatie nieuwe versie Basisdataset JGZ

Op 16 december 2021 is er een gezamenlijke start gemaakt voor de implementatie van Basisdataset (BDS) JGZ 4.0. Dit jaar is er hard gewerkt om het eerste werkpakket inclusief een vernieuwd Dossieroverdrachtbericht (DOB) gereed te krijgen. Op onze website vind je de documentatie die betrekking heeft op deze nieuwe BDS-versie.

De Basisdataset (BDS) van de JGZ 4.0 is een grote update. Dit jaar is het eerste pakket aan wijzigingen verwerkt door alle betrokken partijen: ActiZ, GGD GHOR Nederland, Nictiz, VZVZ, RIVM, de softwareleveranciers en het NCJ. Dit pakket wijzigingen heeft BDS-versienummer 4.0.1 gekregen. Daarnaast is er gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuw Dossieroverdrachtbericht (DOB). In december start de eerste softwareleverancier met het kwalificatie- en acceptatieproces bij Nictiz en VZVZ.

Bij het onderwerp ‘Digitaal Dossier JGZ’ staat alle documentatie die nodig is voor JGZ-organisaties bij de implementatie van BDS JGZ 4.0.1 in hun digitaal dossier, inclusief de link naar de BDS-viewer.  De documenten gaan onder andere over wat er gewijzigd is ten opzichte van de huidige BDS-versie, wat er gestructureerd wordt overgedragen in de nieuwe DOB en technische informatie over BDS JGZ 4.0.1 inclusief de DOB.

Lees meer over BDS JGZ 4.0.1

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.