Gebruik jij ook regelmatig de JGZ-richtlijnen website of app en heb je goede ideeën over hoe we die nog beter kunnen maken? Deel dan nu je ervaringen en ideeën d.m.v. deze vragenlijst. Het invullen duurt ongeveer 10 minuten en helpt het NCJ met het opstellen van een passend pakket van eisen voor een modulaire richtlijnendatabase.
Het NCJ is door ZonMW gevraagd om een pakket van eisen op te stellen voor de vormgeving, het gebruik en het onderhoud van een database voor modulaire JGZ-richtlijnen. Dit kunnen wij alleen maken met behulp van jullie praktijkervaringen!
Waarom dit project?
In de afgelopen jaren is het aantal JGZ-richtlijnen toegenomen tot maar liefst 35. Om de herziening, het onderhoud en de toegankelijkheid van deze richtlijnen te verbeteren worden de richtlijnen de komende jaren in modules opgedeeld. Hiermee wordt de richtlijn opgedeeld in kleinere stukken (modules) die elk een uitgangsvraag beantwoorden. Dit biedt kansen voor flexibeler updaten van richtlijnen en meer samenhang tussen richtlijnen. Deze modulaire vormgeving van JGZ-richtlijnen vraagt ook om aanpassingen in de wijze waarop deze worden gepresenteerd en doorzocht maar ook worden beheerd. Het doel is een JGZ-richtlijnendatabase waarmee je als professional snel relevantie informatie uit richtlijnen kunt vinden. Kijk ter inspiratie eens op de richtlijnen websites van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en de Federatie Medisch Specialisten FMS.
Een eerste stap in de ontwikkeling van een modulaire richtlijnendatabase is het opstellen van een pakket van eisen. Samen met BCE-Consulting (gespecialiseerde IT adviseurs) werkt het NCJ aan het opstellen van dit pakket met zowel functionele als wettelijke eisen en wensen. Vooral de wensen die jij als toekomstig gebruiker van de richtlijnendatabase hebt vinden we belangrijk.
Vul daarom de vragenlijst uiterlijk 14 februari in! Zodat we ook jou in de toekomst nog beter kunnen ondersteunen in het gebruik van de JGZ-richtlijnen.
Vragenlijst voor JGZ-professionals
Vragenlijst voor managers en implementatiefunctionarissen
Focusgroepen
Als alle uitkomsten zijn gebundeld willen we hier graag in twee focusgroepen uitgebreider over in gesprek. De focusgroepen vinden online plaats en duren maximaal 2 uur. Aanmelden hiervoor kan aan het einde van de vragenlijst of door een mail te sturen aan Ondine Engelse: oengelse@ncj.nl