Nieuws 7 juni 2024

Help ouders bij het vinden van balans: deel de Balansmeter

Om zicht te krijgen op hoe het gaat met ouders, wordt de vragenlijst van de Balansmeter gebruikt. Deze vragenlijst voor ouders bevat vragen waarmee we zicht krijgen op de draagkracht en draaglast van (aanstaande) ouders op dit moment. De Balansmeter kan van 7 juni tot en met 28 juni 2024 worden ingevuld. Help mee om de balansmeter onder zo veel mogelijk ouders te verspreiden.

Naar de Balansmeter

Help mee!

We hopen natuurlijk dat de Balansmeter door veel ouders wordt ingevuld. Wij jij ons helpen met het verspreiden van de vragenlijst onder ouders?

Instrument voor een goed gesprek

De Balansmeter is op systematische wijze ontwikkeld vanuit UMC Utrecht in nauwe samenwerking met ouders, praktijk en wetenschap en bedoeld om het ouderperspectief een stem te geven. De balansmeter is een waardevol instrument gebleken om ouders te ondersteunen in hun zoektocht naar de voor hen juiste balans. De ervaring leert dat het invullen van de vragenlijst aanleiding geeft tot mooie gesprekken zowel binnen het gezin als met de JGZ.

Ouders staan onder druk

Ouders die de achtste Balansmeter hadden ingevuld, lieten zien dat hun balans tussen draagkracht en draaglast onder druk staat. De helft gaf aan uit balans te zijn. Echter it takes a village to raise a child.
Als NCJ vinden we het daarom belangrijk om inzicht te kunnen geven in hoe het met ouders gaat. We hopen dan ook dat JGZ-professionals de peiling met de Balansmeter opnieuw willen delen met ouders en ouders ons blijven helpen met het geven van dat inzicht.

Meer weten?

Ingrid Staal

onderzoeker, adviseur

Lees meer over Ingrid Staal

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.