De jaarwisseling is een feestje dat vaak met vuurwerk gevierd wordt. Maar hoe mooi en feestelijk vuurwerk ook is, er ontstaan ook ongevallen door. Met het gratis lespakket 4vuurwerkveilig maak je kinderen van groep 7-8 bewust van de gevaren van vuurwerk en geef je ze tips voor een veilige jaarwisseling.
4vuurwerkveilig is een gratis, digitaal lespakket voor groep 7-8 van de basisschool. Hoewel kinderen onder de 12 jaar nog helemaal geen vuurwerk af mogen steken, lopen ze toch regelmatig verwondingen op tijdens de jaarwisseling. Ook als ze zelf geen vuurwerk afsteken. De helft van de vuurwerkgewonden steekt het vuurwerk namelijk zelf niet af. Met het lespakket maak je kinderen bewust van de gevaren van vuurwerk en geef je ze tips voor een veilige jaarwisseling!
Waaruit bestaat het lespakket?
Het lespakket bestaat uit meerdere onderdelen die je goed kunt samenvoegen tot een gevarieerde les. De PowerPoint presentatie of de videopresentatie met voice-over vormt de basis, samen met de KAHOOT! quiz en huiswerkopdracht. Daaromheen kun je met aanvullende materialen, zoals verschillende werkbladen en praktische testjes een interessante les over vuurwerkveiligheid vormgeven. Hebben leerlingen de les over vuurwerkveiligheid goed afgerond? Deel dan het 4vuurwerkveilig certificaat uit, zodat ze thuis kunnen laten zien dat ze alles weten over vuurwerkveiligheid.
Vraag het lespakket gratis aan
Via de website van 4vuurwerkveilig kun je het lespakket gratis aanvragen. Daarna kun je de lesmaterialen downloaden en direct aan de slag.
Het lespakket 4vuurwerkveilig is in opdracht van het ministerie van I&W ontwikkeld door VeiligheidNL, samen met Brandweer Nederland, Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland (BPN), Vuurwerkcheck, GGD GHOR en de Politie.
Vragen?
Heb je vragen over het lespakket? Neem dan contact op met VeiligheidNL via info@veiligheid.nl o.v.v. 4vuurwerkveilig.
Gezocht: kennis en kunde van JGZ (dokters)assistenten
JGZ (dokters)assistenten zijn op dit moment ondervertegenwoordigd bij richtlijnontwikkeling. En dat is een groot gemis! Ben jij werkzaam als JGZ (dokters)assistent? Meld je dan nu aan voor een van onze kennismakingsbijeenkomsten.
Nieuws20 september 2023
Symposium ‘Waardengedreven werken in de JGZ’: het uitgebreide programma
Op woensdagmiddag 29 november organiseert het NCJ voor alle JGZ-ers het symposium: “Professionals maken het verschil; over waardengedreven werken in de jeugdgezondheidszorg”. Vind hier uitgebreide informatie over het workshopprogramma.
Nieuws30 augustus 2023
Verdiepingsworkshops voor GIZ-getrainde professionals
Hoe kun je met gebruik van de GIZ-methodiek in gesprekken met (aanstaande) ouders, kinderen en jongeren (nog meer) ondersteunen op de thema’s leefstijl, armoede, ouderschap, veerkracht en veiligheid & trauma?
Welkom op onze nieuwe website!
Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.