
Vacatures bij het NCJ
Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) heeft twee vacatures openstaan. Hieronder lees je meer over de functies van communicatieadviseur en adviseur/projectleider richtlijnen.
Nieuws 24 april 2018
Voor de richtlijn Extremiteiten wordt dringend gezocht naar JGZ-organisaties, JGZ-teams of JGZ-professionals die willen deelnemen aan de praktijktest. Het is belangrijk dat deze richtlijn ook écht toepasbaar is in de dagelijkse praktijk van de JGZ en dat input uit de praktijk verwerkt wordt in de uiteindelijke richtlijn. Deelname van JGZ-professionals in een praktijktest is hiervoor onmisbaar.
TNO werkt momenteel aan een nieuwe JGZ-richtlijn Extremiteiten. Dit gebeurt in opdracht van ZonMw. Deze richtlijn beschrijft de voorlichting, (vroeg)signalering, begeleiding en verwijzing bij diverse aandoeningen aan de extremiteiten, zoals platvoeten, X-benen en tenenloop.
Deelnemers aan de praktijktest worden door de ontwikkelaars van de richtlijn geschoold in het gebruik en werken vervolgens 3 maanden met de richtlijn. De deelnemers vullen twee korte vragenlijsten in over het werken met de richtlijn en registreren bijzonderheden. Enkele deelnemers doen mee aan een online focusgroep over de richtlijn.
De geschatte benodigde tijdsinvestering voor deelname per professional aan de praktijktest is 10 uur:
Voorbereiding
Testen
Afronding en evaluatie vragenlijst (30 minuten)
Online focusgroep (2,5 uur)
Een vergoeding voor deelname is beschikbaar. Neem voor deelname of meer informatie contact op met Renate van Zoonen van TNO via renate.vanzoonen@tno.nl.
Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) heeft twee vacatures openstaan. Hieronder lees je meer over de functies van communicatieadviseur en adviseur/projectleider richtlijnen.
Het 146e OMT heeft in februari 2023 geadviseerd om de specifieke maatregelen met betrekking tot COVID-19 te stoppen en voortaan generieke maatregelen toe te passen voor respiratoire infecties. GGD-testlocaties zullen daarom worden afgebouwd. Uiteraard kunnen mensen zelf besluiten een zelftest te doen.
Een multidisciplinair hulpaanbod kan voorkomen dat ouders met de zorgen over hun jonge kind van het kastje naar de muur worden gestuurd. Alleen dwarsbomen de alsmaar oplopende wachttijden deze aanpak meer en meer. Het team Aanpak Wachttijden pleit voor structurele systeemoplossingen.