
Vacatures bij het NCJ
Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) heeft twee vacatures openstaan. Hieronder lees je meer over de functies van communicatieadviseur en adviseur/projectleider richtlijnen.
Nieuws 31 augustus 2016
Woensdag 31 augustus stonden verschillende betrokken partijen feestelijk stil bij de overdracht van het beheer van de GIZ methodiek van GGD Hollands Midden naar het NCJ.
GIZ staat voor Gezamenlijk Inschatten Zorgbehoeften en is een methodiek voor zowel JGZ-professionals als professionals in sociale teams. Deze professionals zijn in staat om met behulp van de GIZ methodiek met de ouders en/of jongeren de krachten en zorgbehoeften van het kind en het gezin in kaart te brengen.
Mede-ontwikkelaar Marjanne Bontje keek deze middag terug op het ontwikkeltraject van de GIZ methodiek. Aan de hand van een belangrijk onderdeel binnen de methodiek, de zogenaamde CAF-driehoek, vertelden vervolgens drie sprekers wat hun bijdrage was aan de GIZ methodiek en welke uitdagingen zij zien voor de toekomst.
Sjaak de Gouw (GGD Hollands Midden) en Ria Reis (Leids Universitair Medisch Centrum) blikten deze middag terug op de ontwikkeling van en het onderzoek binnen de methodiek. Hierop aansluitend keek Igor Ivakic (NCJ) vooruit naar de toekomstige invulling van de beheerfunctie. Het NCJ zet een beheerstructuur op voor het uitvoeren, het verder verspreiden, de implementatie en borging van de GIZ methodiek. De verbinding van de GIZ methodiek met de technologische ontwikkelingen is een mooie uitdaging voor de toekomst, aldus Igor Ivakic, directeur NCJ.
Meer informatie
Lees hier verder over de GIZ methodiek.
Contactpersonen: Bronwynn Sterkenburg en Natascha Hensen
Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) heeft twee vacatures openstaan. Hieronder lees je meer over de functies van communicatieadviseur en adviseur/projectleider richtlijnen.
Het 146e OMT heeft in februari 2023 geadviseerd om de specifieke maatregelen met betrekking tot COVID-19 te stoppen en voortaan generieke maatregelen toe te passen voor respiratoire infecties. GGD-testlocaties zullen daarom worden afgebouwd. Uiteraard kunnen mensen zelf besluiten een zelftest te doen.
Een multidisciplinair hulpaanbod kan voorkomen dat ouders met de zorgen over hun jonge kind van het kastje naar de muur worden gestuurd. Alleen dwarsbomen de alsmaar oplopende wachttijden deze aanpak meer en meer. Het team Aanpak Wachttijden pleit voor structurele systeemoplossingen.