NCJInspiratieFactsheet Klaar voor de Toekomst: jeugdgezondheidszorg voor jongeren
Nieuws25 mei 2022
Factsheet Klaar voor de Toekomst: jeugdgezondheidszorg voor jongeren
Alle 29 JGZ-organisaties die jeugdgezondheidszorg aan jongeren op het voortgezet onderwijs leveren, zijn in de periode van september 2021 tot maart 2022 benaderd met een aantal vragen. Er is onder andere gesproken over hoe zij de JGZ voor jongeren vormgeven en waar ze tegenaan lopen in de uitvoering. Het NCJ heeft deze signalen gebundeld in een factsheet.
De zichtbaarheid van JGZ op scholen lijkt afgenomen. Jongeren, maar ook docenten, weten hierdoor niet waar de JGZ voor staat of wie ze kunnen benaderen. Inzet op zichtbaarheid blijft noodzakelijk.
Het MBO wordt onvoldoende bediend volgens de JGZ-professionals. Vanuit verschillende JGZ-organisaties is er geen aanbod voor het MBO. Preventief aanbod ontbreekt, de inzet is veelal op schoolziekteverzuim.
Het aanbod JGZ voor ouders van pubers is heel wisselend per JGZ-organisatie. Het bestaat uit vragenlijsten, een consult, een webinar of een pubercursus. JGZ-professionals geven aan ook deze zichtbaarheid te willen vergroten.
Wil je meer weten over jeugdgezondheidszorg voor jongeren of heb je vragen over de factsheet? Neem contact op met Minke Vellinga.
Gezocht: kennis en kunde van JGZ (dokters)assistenten
JGZ (dokters)assistenten zijn op dit moment ondervertegenwoordigd bij richtlijnontwikkeling. En dat is een groot gemis! Ben jij werkzaam als JGZ (dokters)assistent? Meld je dan nu aan voor een van onze kennismakingsbijeenkomsten.
Nieuws20 september 2023
Symposium ‘Waardengedreven werken in de JGZ’: het uitgebreide programma
Op woensdagmiddag 29 november organiseert het NCJ voor alle JGZ-ers het symposium: “Professionals maken het verschil; over waardengedreven werken in de jeugdgezondheidszorg”. Vind hier uitgebreide informatie over het workshopprogramma.
Nieuws30 augustus 2023
Verdiepingsworkshops voor GIZ-getrainde professionals
Hoe kun je met gebruik van de GIZ-methodiek in gesprekken met (aanstaande) ouders, kinderen en jongeren (nog meer) ondersteunen op de thema’s leefstijl, armoede, ouderschap, veerkracht en veiligheid & trauma?
Welkom op onze nieuwe website!
Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.