Nieuws 21 april 2017

Drie nieuwe organisaties aan de slag met VoorZorg

VoorZorg is in steeds meer gemeenten beschikbaar. Recent zijn er drie nieuwe JGZ-organisaties bijgekomen. Dit betekent dat in nog meer gemeenten jonge kwetsbare (aanstaande) moeders de hulp krijgen die voor hen zo belangrijk is.

Gemiddeld blijkt 0,5 – 1 % van het aantal geboorten per gemeente tot de doelgroep te behoren. Wil je het aantal geboorten en de VoorZorg doelgroep per gemeenten nagaan, bekijk dan de VoorZorg infographic.

VoorZorg is een vrijwillig preventief ondersteuningsprogramma voor jonge vrouwen tot 25 jaar die zwanger zijn van hun eerste kind en weinig of geen opleiding hebben genoten. Zij krijgen preventieve verpleegkundige ondersteuning bij de verzorging en opvoeding. Dat gebeurt met een intensief schema van huisbezoeken tijdens de zwangerschap tot het kind 2 jaar oud is. VoorZorg verbetert de gezondheid en de ontwikkelingskansen van zowel de moeder als het kind.

VoorZorg is gebaseerd op het Amerikaanse programma ‘Nurse Family Partnership’ (NFP). Met langdurig onderzoek in de VS en Nederlands onderzoek door de VU is de effectiviteit van VoorZorg bewezen.

Lees meer over VoorZorg >>>

Meer weten?

Trudy Dunnink

adjunct-directeur

Lees meer over Trudy Dunnink

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.