
Naar nieuw jeugdbeleid
In Apeldoorn ontstond een raadswerkgroep met lef. Lef om echt de diepte in te duiken en te gaan zoeken naar richting om jeugdzorg anders vorm te geven. Lef om ons te vragen om ze mee op reis te nemen langs ongewone paden.
Nieuws 6 oktober 2020
Het RIVM vraagt feedback op de conceptrichtlijn Vaccinatie Prematuren en op de conceptrichtlijn Vaccinatie Afweerstoornissen. De RVP-richtlijn vaccinatie van prematuren geeft een onderbouwing en verdere uitwerking van de kaders, die in de richtlijn ‘Uitvoering RVP’ in relatie tot prematuren zijn beschreven. De richtlijn vaccinatie en afweerstoornissen ondersteunt de professional bij het verantwoord toedienen van RVP-vaccinaties bij kinderen en zwangere vrouwen, die een onderdrukt afweersysteem hebben.
We willen je graag vragen als gebruiker om deze concept RVP richtlijnen te bekijken en zo nodig aan te vullen of van inhoudeljk commentaar te voorzien. Dit kan tot 24 oktober.
Conceptrichtlijn Vaccinatie Prematuren >
Conceptrichtlijn Vaccinatie en afweerstoornissen >
Graag vernemen we je commentaar (algemeen, inhoudelijk, tekstueel) en de aard van het commentaar (aanpassing, toevoeging, verwijdering). Indien je een aanpassing of toevoeging hebt, horen we graag het tekstvoorstel met (indien van toepassing) relevante referenties. Wij zijn naast suggesties voor de inhoud ook geïnteresseerd in suggesties voor de bruikbaarheid en verheldering van onduidelijkheden.
Geef daarbij aan:
Je feedback op de richtlijnen kun je tot 24 oktober sturen naar NCJ-adviseur Peter Hulsen via phulsen@ncj.nl.
In Apeldoorn ontstond een raadswerkgroep met lef. Lef om echt de diepte in te duiken en te gaan zoeken naar richting om jeugdzorg anders vorm te geven. Lef om ons te vragen om ze mee op reis te nemen langs ongewone paden.
Dit artikel gaat over digitale zorg in de jeugdgezondheidszorg: ontwikkeling en haalbaarheid van een zorgpad met e-consulten.
In dit onderzoek is voor het eerst breed gekeken naar gezinsvriendelijkheid in Nederland vanuit het perspectief van ouders. We weten nu welke factoren vanuit ouderlijk perspectief belangrijk zijn bij gezinsvriendelijkheid: combineren werk en gezin, publieke ruimte, maatschappij, financieel, ouderschap en opvoeden en kindzorg-ondersteunende organisaties.