Nieuws 13 november 2016

Campagne #ikkijknietweg roept op om vermoedens kindermishandeling te melden

‘Een mishandeld kind heeft maar één persoon nodig om voor hem of haar de cirkel van geweld te doorbreken. Kijk dus niet weg, maar kom in actie bij een vermoeden van kindermishandeling’.

Deze oproep doet de Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik met de online campagne #ikkijknietweg in de door haar georganiseerde Week tegen Kindermishandeling. Deze week vindt plaats van 14 tot en met 20 november. Ieder jaar worden er 119.000 kinderen mishandeld, 45% van de Nederlanders komt pas in actie als ze zeker weet dat er sprake is van kindermishandeling.

Kick-off campagne #ikkijknietweg

De campagne richt zich met name op het herkennen van signalen en in actie komen bij vermoedens van kindermishandeling. Bij de start op maandag 14 november presenteert de Taskforce daarnaast ook haar eindrapportage met daarin een advies om het aantal mishandelde kinderen fors terug te dringen. Tevens vindt de première van een 360 gradenYouTube-film plaats, waarin twee scènes zich tegelijkertijd afspelen voor de kijker.

Ook hebben meer dan twintig prominenten uit de entertainment, politiek en sport – zoals bijvoorbeeld Peter R. de Vries, Ruben Nicolai, Isa Hoes, Kim Feenstra, Danny Blind en de meeste fractievoorzitters van de politieke partijen – zich zichtbaar verbonden aan de online-campagne. Met de campagne beoogt de Taskforce alle omstanders, buren, ooms en tantes te bewegen om in actie te komen bij een vermoeden van kindermishandeling.

Voor advies of hulp kan een ieder terecht bij Veilig Thuis via telefoonnummer 0800-2000. Een hulpverlener bekijkt dan in overleg welke stappen gezet kunnen worden en welke professionele hulp nodig is. Bellen kan ook anoniem.

Speciale editie NCJ Nieuwsbrief

Halverwege de week tegen kindermishandeling brengt het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid een speciale editie van haar nieuwsbrief uit. Ontvang je de nieuwsbrief nog niet? Je kunt je hier aanmelden

 

Interessant artikel? Lees ook:

 

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.