Nieuws 15 december 2022

Beweegalliantie VWS gestart

Genoeg bewegen helpt om risico’s op zowel lichamelijke als geestelijke gezondheidsproblemen kleiner te maken. Op dit moment beweegt 53% van Nederland genoeg om de ‘beweegnorm’ te halen: minimaal 150 minuten actief bewegen per week. Bijvoorbeeld wandelen, fietsen, of krachttraining. In het Nationaal Preventieakkoord is nu als doel gesteld voor 2040 dat 75% van de Nederlanders deze norm haalt. De maatregelen volgen binnenkort. In de uitwerking van de preventieaanpak komt ook een aanpak voor een mentaal gezond Nederland.

Binnen de directie sport van het ministerie van VWS is een eerste concrete stap gezet met de oprichting van een alliantie rond het thema bewegen. De alliantie werkt als een netwerkorganisatie waarin onderstaande settings elkaar kunnen vinden.

  1. Zorg
  2. Leefomgeving
  3. Werk
  4. Kinderopvang/onderwijs

VWS steunt, verbindt en faciliteert partijen bij de invulling van deze beweegalliantie. En helpt om obstakels voor meer bewegen in beeld te brengen.

Lees meer over het Nationaal Preventieakkoord

Gevraagd: input vanuit de JGZ

In 2023 wordt gestart met het samenbrengen van partijen die zich inzetten voor de kinderen van 0-4 jaar. Welke obstakels ziet de JGZ? En wat is er nodig om deze op te heffen Voorbeelden, wensen en ideeën uit het veld kunnen rechtstreeks gemaild worden naar Ellen-Joan Wessels (ejwessels@ncj.nl).

Lees hier meer over het beweegadvies 0-4 jarigen

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.