Nieuws 30 maart 2017

Aandacht voor ouderschap in bijlage Telegraaf

Vandaag is er aandacht voor ouderschap in de bijlage ‘Mijn Eerste Jaren’ van de Telegraaf. NCJ-adviseur Marieke Timmermans is hierin aan het woord: “Het consultatiebureau kan de plek zijn waar je je vragen en onzekerheden rondom het ouderschap kunt bespreken.”

In het interview gaat het over de impact van de komst van een kindje op ouders. Het is niet erg om te twijfelen, soms gevoelens van onmacht te hebben en je als ouder af te vragen of je het wel goed doet. Je bent niet de enige, er is immers geen handleiding voor het ouderschap. Het kan opluchten je vragen en gevoelens te delen met vrienden of familie, al zijn we dat ook een beetje ontwend in onze huidige samenleving. “Het consultatiebureau is een laagdrempelige plek waar je je vragen, onzekerheden en frustraties rondom het ouderschap kunt bespreken.”

Vader of moeder worden is een van de meest bijzondere én ingrijpende gebeurtenissen in het leven. Dit geldt voor alle ouders. De manier waarop vaders en moeders het ouderschap beleven, heeft impact op hoe zij reageren op hun kind en invulling geven aan de opvoeding.

Lees het volledige interview

Bekijk het themadossier ouderschap

Meld je aan voor de lezing ‘Aandacht voor ouderschap’ op 10 mei

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.