Inspiratie

Op deze pagina vind je een selectie van relevante informatie en inspiratie. Bekijk onze NCJ-publicaties, luister onze podcasts, laat je inspireren door blogs of selecteer de thema’s waar jij benieuwd naar bent.

Tip: als je wilt filteren op zowel type als thema, vink ze hieronder dan allebei aan. 

Type’s

Thema’s

Externe link

Voorzorg geeft Lien meer zelfvertrouwen

Interview met Lien over haar ervaringen met VoorZorg op de site van GGD Gelderland-Zuid.

Externe link

Tijdschrift voor Human Factors: beeldbellen in een preventieve setting

Voor de implementatie van beeldbellen in de JGZ is het belangrijk dat de randvoorwaarden op orde zijn en de professionals getraind worden in online communicatie en digitaal vakmanschap.

Externe link

Minder stress in buurten verkleint gezondheidsverschillen

Vooral in kwetsbare wijken en gebieden staat de leefbaarheid onder druk. Dat geeft stress en leidt tot grotere gezondheidsverschillen in de samenleving.

Externe link

Een ‘co’ buiten het ziekenhuis: essentieel voor je vorming als arts

Hoe maak je het vak van Arts Maatschappij + Gezondheid aantrekkelijk voor studenten geneeskunde? Volgens Janneke Muyselaar-Jellema spelen coschappen buiten het ziekenhuis daar een belangrijke rol in, legt ze uit in dit interview van artsmg.nl.

Externe link

Richtlijnontwikkelaars (ZonMW)

Richtlijnontwikkelaars spelen een belangrijke rol bij het omzetten van richtlijnen naar modules en het herzien van de JGZ Richtlijnen. Mariska Tuut en Janneke Metselaar, beide lid van de ZonMw-programmacommissie, vertellen enthousiast over de rol van richtlijnontwikkelaars in dit proces.

Externe link

Prenataal huisbezoek door JGZ

In Tijdschrift voor De Verloskundige (van: KNOV, december 2022) stond het artikel 'Prenataal huisbezoek door JGZ'. Melanie Aveloo deelt haar ervaringen als jeugd- en stafverpleegkundige in de stad Utrecht.

Externe link

Boek: mentale vooruitgang van gezinnen

Hoe kunnen we kinderen het beste tot volle bloei laten komen? Hoe kunnen we gezinnen mentaal krachtiger maken? Het boek De mentale vooruitgang van gezinnen geeft antwoord op deze belangrijke vragen. Belangrijk, omdat gezinnen via de kinderen de toekomst van ons land bepalen.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.