Inspiratie

Op deze pagina vind je een selectie van relevante informatie en inspiratie. Bekijk onze NCJ-publicaties, luister onze podcasts, laat je inspireren door blogs of selecteer de thema’s waar jij benieuwd naar bent.

Tip: als je wilt filteren op zowel type als thema, vink ze hieronder dan allebei aan. 

Type’s

Thema’s

Externe link

Boek: mentale vooruitgang van gezinnen

Hoe kunnen we kinderen het beste tot volle bloei laten komen? Hoe kunnen we gezinnen mentaal krachtiger maken? Het boek De mentale vooruitgang van gezinnen geeft antwoord op deze belangrijke vragen. Belangrijk, omdat gezinnen via de kinderen de toekomst van ons land bepalen.

Externe link

Interview in ‘Arts in Spe’ over laaggeletterdheid

NCJ-adviseur Ellen-Joan vertelt in een interview van het blad 'Arts in Spe' over laaggeletterdheid: hoe herken je laaggeletterdheid, hoe maak je het bespreekbaar en wat is de link met gezondheid?

Externe link

Hechting op ovoeden.nl

Informatie over hechting op opvoeden.nl (Opvoedinformatie).

Externe link

OuderKindLijn

OuderKindLijn is een centrum werkend vanuit de Infant Mental Health visie. In deze visie staan de ontwikkeling van het kind en de relatie met de ouder centraal.

Externe link

Dutch Association for Infant Mental Health (DIAMH)

Vereniging DAIMH wil een onderkomen bieden aan iedere professional die betrokken is bij de geestelijke gezondheidszorg van nog ongeboren kinderen, baby’s, peuters, kleuters en hun ouders.

Externe link

Stichting Meeleefgezin

MeeleefGezin richt zich bij de start op kinderen van -9 maanden tot en met 4 jaar van ouders met psychische problemen. MeeleefGezin biedt deze gezinnen een vrijwillig meeleefgezin aan, dat het kind regelmatig opvangt.

Externe link

Stichting Kinderleven

De missie van Kinderleven is de liefdevolle band tussen ouders en kind te stimuleren en te herstellen daar waar dat nodig is. Kinderleven bestaat uit een Behandelcentrum en een Kenniscentrum.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.