NCJ publicatie 7 september 2022

Stippel-Brigade: ACEs en PACEs

De Stippel-Brigade las het artikel ‘Positieve jeugdervaringen hebben een beschermend effect op de schadelijke gevolgen van negatieve jeugdervaringen’.

Download publicatie

Van Adverse Childhood Experiences (ACEs) hebben we inmiddels (bijna) allemaal wel eens gehoord en we weten hoeveel invloed ze hebben. Het goede nieuws is dat er ook PACEs bestaan, Protective And Compensatory Experiences, en dat die wel degelijk ook veel invloed hebben – bijvoorbeeld op ouderschap en opvoeding. De Stippel-Brigade las hier deze maand over in het artikel ‘Positieve jeugdervaringen hebben een beschermend effect op de schadelijke gevolgen van negatieve jeugdervaringen’.

Over de Stippel-Brigade

De NCJ Stippel-Brigade bestaat uit JGZ-professionals die zich inzetten voor het vertalen van wetenschappelijke kennis naar de praktijk. Het doel van de Stippel-Brigade is om JGZ-professionals meer handvatten te geven voor in de spreekkamer en onderbouwing te bieden bij beleidskeuzes. Dat doen zij door onderzoeksresultaten te duiden. Daarmee bouwen we aan een Evidence Based Practice (EBP) praktijk.

Lees meer over de Stippel-Brigade

 

Meer weten?

Merian Bouwmeester

onderzoeker, adviseur

Lees meer over Merian Bouwmeester

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.