Bibliotheek

Hier vind je alle beschikbare downloads.
Vink één of meerdere thema's aan en klik op 'ZOEKEN' of zoek met eigen zoekwoorden door gebruik te maken van het veld 'Omschrijving'. 
Wij werken momenteel aan het optimaliseren van de bibliotheek. Hulp nodig? Laat het ons weten

Filters
Zoek een document

974 resultaten


Adviesklapper mediaopvoeding voor kinderen in de basisschoolleeftijd (6-12 jaar) - 03 feb 2014
Als JGZ-professional kun je vragen van ouders beantwoorden, ze verwijzen naar goede websites (met gevalideerde informatie) en je kunt hen verwijzen naar meer gespecialiseerde ondersteuning bij problemen (bijvoorbeeld met obsessief gedrag). Ook is het belangrijk dat je zelf weet waar je meer informatie kunt vinden. Om je hiervoor goed toe te rusten, is dit factsheet gemaakt

Adviesklapper beeldschermmedia en mediaopvoeding voor de allerkleinsten (0-6 jaar) - 03 feb 2014
Er bestaan geen vaste richtlijnen als het gaat om mediagebruik van kinderen, maar als JGZ-professional kun je wel het bewustzijn stimuleren, tips geven en kennis overdragen. Dat is belangrijk, want er zijn ook risico’s. Daarnaast kun je vragen van ouders beantwoorden, verwijzen naar goede websites (met gevalideerde informatie) en weten waar je zelf meer informatie kunt vinden. Dit factsheet helpt u op weg, zodat je ouders kunt ondersteunen in de mediaopvoeding van hun jonge kinderen.

Beslissingsanalyse - 06 jun 2013

Handreiking Het vertrouwen krijgen van jongeren - 06 jun 2013
Handelingsperspectief voor het aangaan van de dialoog met jongeren.

Overzichtskaart - 06 jun 2013

Overzichtskaart JGZ richtlijn overgewicht - 06 jun 2013
Overzichtskaart behorende bij de JGZ-richtlijn overgewicht

Standpunt Preventie vrouwelijke genitale verminking door JGZ - 06 jun 2013
Het Standpunt Preventie van Vrouwelijke Genitale Verminking (VGV) door de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) is verschenen. De JGZ heeft een belangrijke taak om besnijdenis te voorkomen door het gesprek aan te gaan met de etnische groeperingen die deze praktijk bezigen.

Deel dit met je netwerk