Blogs

Lees de inspirerende blogs van onze gastbloggers en changemakers.

29 juni 2023

Elkaar vinden in de niche ‘promotie-onderzoek’

Deze promovendikring brengt gepromoveerden en promovendi die onderzoek in de JGZ doen, deden of willen doen met elkaar in contact. Van elkaar leren en elkaar raadplegen staat centraal.

28 juni 2023

Niet gemotiveerd of niet zelfredzaam?

“Wat is randvoorwaardelijk nodig voor professionals om bij signalering van geldzorgen door te verwijzen naar een passende instantie?”

21 april 2023

Jongeren zijn géén kapotte spullen die je kan fixen

In het schooljaar van ’21-’22 hebben ruim dertigduizend jongeren vroegtijdig school verlaten. Het is de grootste stijging in de afgelopen 10 jaar. Waarom is het onderwijs niet in staat om toekomstperspectief te bieden aan jongeren? Het zijn toch niet de jongeren die stuk zijn?

30 maart 2023

Waarachtig = in verbinding

De mensen die mij kennen weten dat ik een bezig bijtje ben en ervan hou om verschillende dingen naast elkaar te ondernemen. Van de week vroeg iemand mij hoe ik alle verschillende rollen die ik daarbinnen vervul, zou kunnen verenigen? Ik krijg deze vragen regelmatig en keer op keer intrigeert het me. En het maakt me ook nieuwsgierig, want waarom irriteert de vraag mij stiekem ook een beetje?

17 februari 2023

De verpleegkundig specialist als verbinder

Ingrid Brokx vertelt in haar blog over de functie van verpleegkundig specialist.

25 januari 2023

Het Van Wiechenonderzoek: de rol van een dokters-/cb-assistente

Als je denkt aan de werkzaamheden van een cb-assistente of doktersassistente op het consultatiebureau (cb) dan denk je in eerste instantie wellicht aan het plannen van afspraken en het wegen en meten van baby’s en kinderen. Maar je kunt zoveel meer doen en echt van waarde zijn voor ouder en kind. 

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.