
Nieuw artikel in TJGZ over digitale zorg: ontwikkeling en haalbaarheid van een zorgpad met e-consulten
Dit artikel gaat over digitale zorg in de jeugdgezondheidszorg: ontwikkeling en haalbaarheid van een zorgpad met e-consulten.
Nieuws 18 maart 2019
Jeugdgezondheidszorg wil zich blijven vernieuwen op het gebied van innovatie en informatisering. Verschillende JGZ-organisaties ontwikkelen al digitale innovaties. Om een boost te geven aan deze digitale innovaties werken we aan de JGZ-store: een online winkel waar digitale innovaties worden aangeboden. Via de JGZ-store wordt het mogelijk deze digitale innovaties overzichtelijk met elkaar te delen. JGZ-organisaties kunnen er niet alleen digitale innovaties aanschaffen, maar ook zelf aanbieden. De JGZ-store wordt mogelijk dankzij subsidie van ZonMW.
In co-creatie met innoverende JGZ-organisaties en in samenwerking met NCJ, ActiZ en GGD GHOR Nederland is er nu een prototype voor de JGZ-store, ontwikkeld door Wikibase Solutions. Als projectgroep willen we graag weten wat jullie, JGZ professionals, managers, staffunctionarissen en ICT’ers van dit prototype vinden. Daarom willen we je vragen het prototype van de website te bekijken en een korte enquête in te vullen. Aan de hand van de antwoorden, opmerkingen en wensen wordt het draagvlak voor de JGZ-store gemeten.
HET PROTOTYPE VAN DE JGZ-STORE >
In de store kun je losstaande innovaties vinden, maar ook innovaties die gekoppeld worden met een Digitaal Dossier Jeugdgezondheidszorg (DD JGZ). Door de mogelijkheid innovaties met elkaar te delen, wordt landelijke gebruik van digitale innovaties gestimuleerd, het dubbel ontwikkelen van (bijna) dezelfde innovaties voorkomen en is er een helder overzicht van het totale aanbod van digitale innovaties. Met de JGZ-store hoeft niet elke organisatie het wiel opnieuw uit te vinden.
Bekijk het prototype van de JGZ store en laat je mening horen. Vul de enquête zo snel mogelijk (uiterlijk voor 6 april) in! Je vindt de enquête via deze link.
Dit artikel gaat over digitale zorg in de jeugdgezondheidszorg: ontwikkeling en haalbaarheid van een zorgpad met e-consulten.
In dit onderzoek is voor het eerst breed gekeken naar gezinsvriendelijkheid in Nederland vanuit het perspectief van ouders. We weten nu welke factoren vanuit ouderlijk perspectief belangrijk zijn bij gezinsvriendelijkheid: combineren werk en gezin, publieke ruimte, maatschappij, financieel, ouderschap en opvoeden en kindzorg-ondersteunende organisaties.
Hananja Boonen, Vionne van der Borden (artsen M+G) en Ellen-Joan Wessels (adviseur bij het NCJ) vertellen vanuit hun ervaring waarom het zo belangrijk is om de focus ook te leggen op de leer- en leefomgeving van kinderen.