Nieuws 18 februari 2016

Robot Charlie opent Jeugd in Onderzoek 2016

maandag 14 maart 2016 – meld u nú aan!
Robot Charlie geeft niet alleen les, hij helpt ook kinderen met diabetes. Welke mogelijkheden biedt de inzet van robots in de jeugdhulp voor de toekomst? Tijdens de opening van Jeugd in Onderzoek op 14 maart a.s. vertelt robot Charlie dat zelf. Samen met gastvrouw Symone Detmar (TNO) zorgt hij voor een bijzondere opening van Jeugd in Onderzoek.

Op 14 maart 2016 is het weer zo ver: het jaarlijkse congres Jeugd in Onderzoek. Dit jaar met vertrouwde, maar ook veel vernieuwende elementen én op een nieuwe, goed bereikbare locatie. Wij ontmoeten u graag op maandag 14 maart 2016 in 1931 – Congrescentrum Brabanthallen in Den Bosch!

Tijd voor écht onderzoek!
In de ochtend neemt Robert Vermeiren (hoogleraar Kinder- en Jeugdpsychiatrie/ Directeur Patiëntenzorg Curium-LUMC) ons tijdens zijn keynote speech onder de titel ‘Tijd voor écht onderzoek’, mee in de wereld van jeugdonderzoek. Waar kun je kinderen en jongeren echt mee helpen en hoe draagt onderzoek daaraan bij?

Moderator Joost Hoebink van het Nederlands Debat Instituut staat garant voor een levendige discussie in het interactieve deel dat volgt. Aan de hand van vragen uit het publiek gaat hij in gesprek met Robert Vermeiren – onderzoek, directeur-generaal Volksgezondheid Angelique Berg – beleid en vertegenwoordiging vanuit de praktijk.

​Masterclasses
Naast een aansprekend aanbod van workshops en lezingen kunt u dit jaar ook kiezen uit 2 masterclasses om zo uw kennis rondom het thema van uw keuze te vergroten. Eén van de masterclasses, verzorgd door Carmen Dirksen en Silvia Evers beiden hoogleraar in Maastricht, gaat over standaardisatie van economisch evaluatieonderzoek in de jeugdsector. Dirksen: ‘Economische evaluatiestudies worden ook in de jeugdsector steeds belangrijker, mede omdat beleidsmakers en subsidiegevers hierom vragen’. In de masterclass wordt nader ingegaan op mogelijkheden en uitdagingen.

Deelsessies
Sluit aan bij deelsessies van uw keuze en bekijk tussendoor de posters! Nieuw dit jaar zijn de netwerktafels. Ga met zo’n 6 tot 8 personen in discussie rondom het thema van uw keuze. Ook robot Charlie gaat graag met u in gesprek aan één van de netwerktafels. Charlie is een persoonlijk robotmaatje voor kinderen met een (chronische) aandoening. Via educatieve spellen leren kinderen samen met de robot op een plezierige manier om te gaan met hun ziekte of beperking. Ook kan de robot samenwerken met belangrijke personen in de sociale omgeving van het kind zoals ouders en professionals. Let op: vooraf een plaats reserveren aan een netwerktafel is verplicht. Wees er snel bij, enkele netwerktafels zijn reeds volgeboekt! Voor de overige deelsessies hoeft u zich niet apart aan te melden.

Het gehele programma vindt u op de website www.jeugdinonderzoek.nl. Benieuwd welke onderwerpen juist voor u interessant zijn? Bij de verschillende deelsessies ziet u op welke doelgroepen de sessie is gericht.

Ga naar het programma >
​Ik meld me aan! >

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.