Nieuwsbericht

RIVM monitor over cliëntondersteuning

vrijdag 28 augustus 2020

Het RIVM is in opdracht van het ministerie van VWS bezig met een monitor die inzicht geeft in de bekendheid en kwaliteit van onafhankelijke cliëntondersteuning. Omdat een contactmoment met de JGZ mogelijk de plek is waar een eerste hulp- of ondersteuningsvraag wordt gesteld, zijn we erg benieuwd of de JGZ-professionals bekend zijn met cliëntondersteuning. We willen daarom JGZ-professionals vragen een korte vragenlijst in te vullen.

Een cliëntondersteuner is iemand die mensen kosteloos kan helpen bij het vinden van de zorg of ondersteuning die bij hen past. Een cliëntondersteuner kan bijvoorbeeld adviseren bij welke zorgaanbieder iemand het beste terecht kan of helpen bij het aanvragen van ondersteuning op het gebied van zorg, wonen, werk, inkomen en onderwijs. Omdat ouders of verzorgers waarmee je contact hebt, gebaat zouden kunnen zijn bij hulp van een cliëntondersteuner, zijn we erg benieuwd of de JGZ-professionals bekend zijn met cliëntondersteuning en of cliënten gewezen worden op de mogelijkheid cliëntondersteuning te krijgen.

Ga naar de vragenlijst >

De vragenlijst bestaat uit maximaal 4 vragen en duurt ongeveer 2 minuten. Er zal vertrouwelijk met je gegevens worden omgegaan en de resultaten worden geheel anoniem verwerkt.