Nieuwsbericht

Contactpersoon:
Nynke Steenbergen adviseur
Telefoon: 06 - 28 27 00 76
E-mail: nsteenbergen@ncj.nl

Ouderschapstheorie trainingen in volle gang

vrijdag 13 december 2019

Voor de zomervakantie maakten we bekend dat er trainingen over de ouderschapstheorie beschikbaar kwamen voor professionals in het brede sociale domein (onderwijs, jeugdhulp, jeugdgezondheidszorg (JGZ), gemeente, jeugdzorg). Inmiddels hebben we een groot aantal trainingen gehad en maakten al veel professionals op verschillende locaties kennis met de ouderschapstheorie.

‘Ruim 600 professionals hebben we inmiddels bereikt met de ouderschapstheorie training, waarbij aansluiten bij ouders en ouderschap centraal staat. Het mooie is dat de training zich richt op het brede sociale domein, dus tijdens de training leren professionals ook elkaars perspectief op ouderschap kennen’, vertelt Nynke Steenbergen.

De ouderschapstheorie trainingen worden mede mogelijk gemaakt door de Stichting Gedragswerk die in haar praktijk (ondersteuning bij vastzittende onderwijssituaties) merkte dat de ouderschapstheorie aandacht vroeg. Voorwaarde was een brede focus op verschillende professionals. Oplossingen voor vastzittende onderwijssituaties ontstaan namelijk altijd in samenwerking met anderen.

De training voorziet in een behoefte, gezien de animo die er is voor de training. Alle trainingen zijn inmiddels gepland en we hebben daarnaast de training opgenomen in ons aanbod. Gedurende de ontwikkeling van de training hebben we bovendien gezorgd voor accreditatie bij verschillende beroepsverenigingen, zodat vanuit verschillende beroepsgroepen ook erkenning komt voor het volgen van deze training.

‘Het is echt gaaf om te merken hoe een groep bezig is rond het thema ouderschap. Het is prettig om het voor een goede samenwerking niet alleen te hebben over de samenwerking, maar dat juist ook te doen door het samen over iets te hebben’, geeft NCJ-adviseur Mark Weghorst aan.

We gaan ook in 2020 door met de trainingen. Van het eerste aanbod staan er nog een aantal gepland en dan zijn we in alle hoeken van het land geweest. Mocht je nog niet in de gelegenheid geweest zijn om de training te volgen met je lokale samenwerkingspartners: neem dan contact op met NCJ-adviseur Nynke Steenbergen, via nsteenbergen@ncj.nl, over de mogelijkheden. We komen graag naar je toe!