Nieuwsbericht

Contactpersoon:
Merian Bouwmeester onderzoeker, adviseur
Telefoon: 06 - 29 03 80 58
E-mail: mbouwmeester@ncj.nl

Nieuwe ronde nieuwe kansen: sluit jij je aan bij de Stippel-Brigade?

donderdag 27 februari 2020

In 2019 startte het NCJ met een nieuw initiatief vanuit haar ambitie voor de academisering van de JGZ: de Stippel-Brigade. Leden van de Stippel-Brigade willen, op basis van actuele wetenschappelijke inzichten, hun collega’s meer handvatten geven voor de spreekkamer en onderbouwing bieden bij beleidskeuzes. De eerste Brigade-groep is vorig jaar opgeleid. Voor 2020 zoeken wij een nieuwe lichting enthousiaste JGZ-professionals om de Stippel-Brigade te versterken.

De Stippel-Brigade bestaat uit JGZ-professionals (artsen en verpleegkundigen) die zich in willen zetten voor de professionalisering en academisering van hun vak en zich ambassadeur voelen van een Evidence Based Practice. Met die ambitie kwamen zij binnen en dankzij de opleiding waar ze mee startten en de vervolgbijeenkomsten die de Brigade met elkaar heeft zijn ze daar verder in gegroeid. Ondertussen zien zij ook uit naar nieuwe collega’s om de Stippel-Brigade te versterken. Ze nodigen je bij deze uit om je aan te melden:

Ben jij een JGZ-professional die altijd benieuwd is naar de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen? Komen er allerlei kritische vragen boven wanneer jij een (Engelstalig) wetenschappelijk artikel leest? Voel jij je thuis in de Evidence Based Practice? Dan zoeken we jou! We kijken er naar uit om, net als vorig jaar, Brigade-leden te kunnen opleiden in samenwerking met Willy-Anne van Stiphout, expert op het gebied van duiding van wetenschappelijke artikelen en inspirerend docente.

Praktische informatie

De Stippel-Brigade start met een training van anderhalve dag, waarvoor acht accreditatiepunten zijn toegekend. Voor deze training lever je uiterlijk 15 juni een Nederlands- of Engelstalig wetenschappelijk peer-reviewed artikel aan. Tussen de twee trainingsdagen door maak je, alleen en met een Brigade-maatje, huiswerkopdrachten. Uiteraard ontvang je hierover te zijner tijd nog meer informatie. Het is niet mogelijk om slechts een deel van de training te volgen.

De trainingen vinden plaats op 25 juni (9.30 uur - 16.00 uur) en 14 juli (13.00 uur - 17.00 uur) bij het NCJ in Utrecht. De kosten bedragen €275.- per persoon.

Meer informatie en aanmelden

Enthousiast geworden? Leuk! Stuur uiterlijk 11 mei een mail naar Merian Bouwmeester via mbouwmeester@ncj.nl. Vertel daarin iets meer over jezelf en je motivatie om lid van de Stippel-Brigade te worden. Merian zal de verdere informatie over de scholing met je delen. Ook voor vragen kun je bij haar terecht.